Koethuis de Burcht Cup

Koetshuis Cup: Blakend DoCoS heeft geen kind aan Oegstgeest

Koetshuis De Burcht Cup 2016
Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

DoCoS was al voor 99,9% zeker van de volgende ronde van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup en liet er in de tweestrijd met Oegstgeest ook geen twijfel over bestaan waarom er geen vuiltje aan de lucht was zich te plaatsen voor de laatste acht. De op de tweede klasse afstevende formatie van Nico van der Salm speelde andermaal een sterke wedstrijd en liet de tegen degradatie vechtende bezoekers regelmatig alle hoeken van het veld zien. Uiteindelijk stopte de teller bij 5-0.

Het moet gezegd; Oegstgeest was niet geheel compleet en miste bijvoorbeeld Ruben Reus, Dylan Dijkstra en Rens van der Spek. Toch leken de bezoekers van plan om er een heus duel van te maken, maar DoCoS toonde al snel aan in grote vorm te zijn. Passes over grote afstand kwamen aan, de ene combinatie oogde nog fraaier dan de ander en vrijwel elk duel werd gewonnen. Enige smet op de avond voor de koploper in 3A was het vroegtijdig uitvallen van Melvin van Gent, na een forse tik op de enkel.

Dat weerhield DoCoS er niet van om snel afstand te nemen van Oegstgeest, dat eerder had verloren van FC Rijnvogels en te sterk was voor Leidsche Boys. Al na vijf minuten vond Rob Noort met een strakke pass Arthur Schiebroek, die eveneens een sterke trap in de benen had om wie anders dan Chris van Empel te laten scoren met het hoofd. Zeven minuten later maakte Mitchel Klein er 2-0 van op aangeven van Tim Gonlag, die dicht bij Van Empel werd gepositioneerd. Nog voordat er twintig minuten gespeeld waren, lag de bal alweer achter Rick van der Kaay, die Kevin Sip aan de kant hield. Doelpunt nummer twee van Van Empel.

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Na ruim een halfuur kreeg ook de equipe van Laurens van der Voort een kans. Abel Bormans stuitte echter op Mitchel van Abswoude. Aan de andere kant maakte Rowin Peet er bijna 4-0 van met een bekeken schot. Het bleef echter bij de drie treffers en DoCoS had zich naar hartelust kunnen uitleven.

Onder toeziend oog van onder meer Huig Jan Heeringa, volgend seizoen op de bank bij de Voscuylbewoners, veranderde er weinig na de onderbreking. DoCoS bleef heersen en het tempo zakte hooguit af en toe enigszins. Oegstgeest kon er niets of nauwelijks tegenover stellen. Dichterbij dan een inzet die van de doellijn gehaald moest worden door Michael van Voorthuijzen kwam het niet. De ingevallen Jorrit Bouwmans, broer van centrale verdediger Rico, bleek ook gretig en maakte er 4-0 van. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Peet, dit keer met een poeier vanuit de tweede lijn. Een grotere score zat er zeker in, maar die oorwassing bleef Oegstgeest bespaard. De pingels werden uiteindelijk net iets beter genomen door DoCoS (5-4).

DoCoS komt dus op zeker uit bij de laatste acht en in deze vorm en teamsamenhang lijkt het slechts de vraag wanneer de champagne in competitieverband ontkurkt kan worden. Voor Oegstgeest telt maar een ding: derdeklasser blijven en dus overleven in de resterende wedstrijden. Zeker gezien de op komst zijnde versterkingen zou een degradatie naar de vierde klasse als bijzonder pijnlijk worden ervaren.

Scoreverloop: 1-0 Van Empel, 2-0 Klein, 3-0 Van Empel, 4-0 J.Bouwmans, 5-0 Peet.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Bouwmans, Noort, Peet, Schiebroek, Ravensbergen, Van Gent, Van Empel, Gonlag, Klein.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Kaay, Gilliams, Tetteroo, Bouwman, Van Berge Henegouwen, Polet, Elkerbout, Gijselman, Bormans, Van Tulder, Zenden.

If Not Now
Rebel Horeca artikelbanner