HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: RCL wint in ontspannen ontmoeting van Football Factory

Koetshuis Cup: RCL wint in ontspannen ontmoeting van Football Factory

-

Even leek het er op dat RCL over Lvv Football Factory zou walsen. De mannen van coach Stefan Luykx scoorden soepeltjes en liepen uit naar 5-1. Maar toen kwam het duo Gary Person/Robert Biller op stoom. Ze hadden al getekend voor het 1ste tegendoelpunt, naarmate de wedstrijd naar de 90ste minuut liep, zorgden  het koningskoppel voor de eindstand, 5-3.

Een zomeravondwedstrijd in de goede zin van het woord, deze ontmoeting op de Bloemerd.  In het kader van de Koethuis ‘De Burcht Cup’ had RCL tot nu toe een wedstrijd gespeeld, tegen Voorschoten (zo), en met 1-3 in haar voordeel beslist. Football Factory speelde al twee wedstrijden. Eenmaal gelijk (5-5 tegen FC Boshuizen/za) en eenmaal verloren (5-0 tegen Voorschoten ‘97/zo).

‘Aardig elftalletje’

Op voorhand stonden de sterren niet gunstig voor de in mei 2008 opgerichte voetbalvereniging uit Leiden. Football Factuur acteert in de 4e klasse en RCL twee klassen hoger. ‘Kat in het bakkie’ voor de roodwitten, werd op voorhand geconstateerd. Football Factory-oprichter en voorzitter Pieter van Schie mailde vanuit het buitenland vooraf dat ‘RCL te sterk’ zou zijn: ,,Maar wij hebben ook een aardig elftalletje…”. Het zou onder de volle maan anders lopen dan de kenners dachten. Voetbal is onvoorspelbaar.

RCL kwam binnen de lijnen zonder topscorer Thom  Wijnalda (licht geblesseerd), Renaldo Nagtegeller (al een tijdje uit de running), Leroy Westrienen (rust) en Nick Permanand (geblesseerd). Gwen Koet was afgelopen zaterdag al weer present (RCL won van Be Fair, 1-3) en ook Nick Scheurwater bleek weer fris en fruitig. Football Factory pakte zaterdag een punt tegen Roodenburg (1-1), de club waar Football Factory-trainer Nino Poulina volgend jaar aan het roer staat.

Een minuut stilte

Het is dinsdag 22 maart, de klok wijst half 8. Nog niemand te bekennen van Football Factory. Er wordt gebeld. ,,Komen jullie nog”, wordt er van RCL-zijde gevraagd. ,,Maak je geen zorgen, wij zijn onderweg. Je weet hoe het gaat bij studenten.” Klokke 8 uur betreden de matadoren het hoofdveld, het licht is magnifiek en kan wedijveren met dat van ‘grote’ clubs. Dat laatste zegt Jan Vos, de besnorde sportverslaggever die meer kind aan huis is bij Quick Boys, Katwijk en Noordwijk. Jan wil na jaren RCL weer eens zien spelen. Hij steekt er een vers sigaartje bij op.

Op verzoek van LeidenAmateurVoetbal wordt één minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen van eerder op de dag in Brussel. Scheidsrechter Bert van Meurs blaast af en is de verdere wedstrijd, inclusief de rust, onzichtbaar. ,,Onzichtbaar is een compliment”, zegt voetbalkenner/verslaggever Vos.

De eerste helft wordt een ‘leuk potje’, met het nodige balverlies en kansjes voor beide partijen, er wordt naast geschoten en over gekopt. Het duel is open van karakter. Het tweetal Mickey Tromp en Kai Vijlbrief onderscheiden zich, vooral de te weinig aangespeelde Vijlbrief. De buitenspeler is snel, kan een bal vasthouden en loepzuiver voorgeven. Football Factory onderscheidt zich vooral via de linkerflank. Het publiek moet tot de 30ste minuut wachten op een doelpunt. Bij een scrimmage voor het doel van Football Factory belandt het leer voor de vrijstaande Ruben Leugering, die het cadeautje dankbaar aanvaardt en uitpakt, 1-0. Rust.

Na de rust

De tweede helft lijkt weinig goeds te voorspellen voor Football Factory. De spelers hebben veel, heel veel gegeven om de tegenstander bij te kunnen benen. Drie minuten na de thee is het Robin Brasker die het net vindt (2-0); twee minuten later  slaat Leugering weer toe, 3-0.  Football Factory lijkt gesloopt te gaan worden. Niks daarvan. Person en Biller zorgen samen voor de 3-1, Max Glasbeek en Tommy Sinteur doen vervolgens een duit in het zakje voor de thuisploeg en dan is het slotakkoord voor Person en Biller. RCL mag de wedstrijd dan rustig uitspelen, winnend afsluiten en zich opmaken voor de knock-out fase. De strafschoppen, het toetje na elke wedstrijd, worden door Football Factory 100% benut. Bij RCL moet uitgerekend Leugering tegen de staander knallen. 4-5. Football Factory verlaat het toernooi met opgeheven hoofd en vermaakte het publiek als vierdeklasser met acht doelpunten totaal.

Opstelling RCL: Bontje (Sloos), Tromp, Hillebrandt (De Boer), Koet (Sinteur), Glasbeek, Van Bemmel, Vijlbrief, Leugering, Guyt (Farih), Brasker, Scheurwater.

Opstelling Lvv Football Factory: Labrie, Essel, Hockx, Limar, Peeters, Gielkens, Slingerland, De Jong, Person, Poulina, De Reus, Miviyti, Biller.