Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Koetshuis Cup: Roodenburg (zo) verrast GHC

ALV artikelbanner
Duke of Oz artikel

Een wedstrijd om des keizers baard werd nog afgewerkt in Poule E. In Leiden-Noord was de zondagtak van Roodenburg gastheer van GHC, ofwel een vierdeklasser tegen een tweedeklasser. Beide ploegen waren al uitgeschakeld, maar er moest nog wel worden bepaald wie er derde en vierde zou worden in deze groep.

Om even na 20 uur was het een minuut muisstil op het complex van Roodenburg. Voorzitter Raymond Keur en de redactie van Leidenamateurvoetbal hadden onderling bepaald dat de teams een minuut stilte in acht zouden nemen, als blijk van afschuw van de aanslagen in Brussel en solidariteit met de slachtoffers en nabestaanden.

Daarna werd er frank en vrij gevoetbald en werd het treffen voornamelijk aangegrepen als oefenpot. Roodenburg heeft een vrije rol in de vierde klasse, terwijl GHC er nog van alles aan doet om zich te handhaven in de tweede klasse. De thuisploeg nam brutaal de leiding via Zakaria Safsaf, maar de formatie van Roberto Escudero boog de achterstand om via tweemaal Bilal Karasahin, de clubtopscorer van GHC.

Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Terwijl de Vlietploeg de buit dacht binnen te hebben, ging Roodenburg er alsnog met de zege vandoor. Nasser Essaoui was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en Bilal Layou maakte de laatste treffer van de avond. GHC liet de strafschoppen vervolgens helaas voor wat ze waren. Over pingels gesproken; Roodenburg-goalie Yahya Dkhissi stopte nog een elfmetertrap in de reguliere speeltijd. Door het resultaat eindigden de blauwzwarten uiteindelijk als derde met vier punten uit drie wedstrijden en daarmee was het een van de best presterende vierdeklassers in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. GHC werd zonder zege laatste en hield een puntje over aan drie gespeelde wedstrijden. Van Kagia werd eerder verloren en tegen FC Rijnland werd het 3-3 in het Leidse onderonsje.

 

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel

2 Comments

 1. Yahya Dkhissi

  23 maart 2016 at 10:23

  beetje jammer dat de gestopte penalty van de keeper van Roodenburg in de 1e helft niet vermeld is.

  • Redactie

   Redactie

   23 maart 2016 at 16:43

   Gaan we NU toevoegen.
   We kunnen helaas niet bij elke wedstrijd aanwezig zijn..

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten