Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Koetshuis Cup: UVS doet het rustig aan tegen Leidsche Boys (zo)

Mooi artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Uiteraard was er sprake van en ongelijke strijd in de Kikkerpolder. UVS dicteerde van de eerste tot de laatste minuut en de tweedeklasser op zaterdag won uiteindelijk met 7-1 van de vierdeklasser op zondag. Door dit resultaat verzekerden de blauwwitten zich van de knock-out fase in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Het team van Jan Wansink en Steef van Es speelt net als UVS nog een duel in deze poule, maar is ondertussen uitgeschakeld.

Toch was er bij de Vlietploeg geen enkele reden om te mokken. UVS kwam weliswaar op 1-0, maar de bezoekers kwamen ‘gewoon’ terug tot 1-1. Nog nauwelijks waren de handen weer naar beneden van het juichen of het was echter alweer 2-1. Bij rust was UVS al lang en breed binnen en stond het 6-1. Leidsche Boys hoefde na rust nog maar een treffer te incasseren en zo bleef de schade dus beperkt, waar eerder nog met 13-0 was verloren van Lugdunum. De mannen van Jan Wansink kregen ook nog eens een groot compliment van Arnold Overdijk, de trainer van UVS.

,,Ze bleven keurig voetballen en er was geen sprake van ergernis en irritatie. Dat deden ze netjes en wat dat betreft viel er geen wanklank of nare overtreding te noteren. Hulde aan Leidsche Boys. De enige ergernis die ik had, was dat we zoveel kansen hebben gemist. Niet dat ik er van wakker lig, maar we hadden er uiteraard veel meer moeten maken. Jan Willem Besselse deed het als doelman prima hoor, daar niet van. Maar wanneer je wat scherper zou zijn geweest dan was hij dus ook veel vaker kansloos gelaten. Maar goed, het was een leuk potje en we hebben ons na deze zege en die van j.l. zaterdag tegen Valken’68 geplaatst voor de laatste acht. Dat was ons doel en die missie is geslaagd. Er kunnen zeer interessante potjes uitrollen, waarbij wij gezien de opgestelde regels enkele ploegen kunnen ontlopen in de knock-out fase. Ik zou FC Rijnvogels wel zien zitten als tegenstander en dan die wedstrijd op zaterdag, wanneer er een inhaalprogramma is in de competitie, spelen. Ik denk dat er dan ook aardig wat publiek komt kijken. Eerst moeten we echter nog in de poule tegen Lugdunum spelen. Ik heb begrepen dat die wedstrijd op 8 of 15 maart zal worden gespeeld.”

Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Voor UVS scoorden Isi Adima (2), Rob van der Plaat, Bart van der Weijden (2), Jeroen Boogmans en A-junior Sven Kokkedee. De 1-1 kwam op naam van Rida Mkaddem op aangeven van Carlos Wolf. Trainer Wansink daarover: ,,Van die gelijkmaker hebben we helaas maar twintig seconden kunnen genieten, haha. We hebben in elk geval wat tegengas kunnen geven, maar uiteraard konden we niet mee in het tempo van hun combinatiespel. Met Arnold had ik afgesproken dat zij ook wat spelers uit het tweede en de A-jeugd zouden opstellen en dat is netjes ingevuld. Wij misten zes basisspelers en tja dan wordt de spoeling dun. We moeten daar echter niet over zeuren. We hebben ons opgegeven voor dit toernooi en hebben enkel wat pech gehad met de zware loting. Daar is evenwel een enquête over gehouden vooraf dus dan moet je daar genoegen meenemen. We kunnen zondag even rust pakken, want dan staan we stil. Tegen Valken’68 hopen we er nog een leuk potje van te maken in onze laatste groepswedstrijd.”

Basisopstelling UVS: De Groot, J.Maaskant, K.Maaskant, Van Rest, Boogmans, Van der Weijden, Jonk, Hoogkamer, Van der Plaat, Kokkedee, Adima. Wissels: Van der Voort, Driessen, Hoogenboom, Ligtvoet, Mink.

 

OWN artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten