HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: ,,Alles erop en eraan aan de Vliet"

Koetshuis Cup: ,,Alles erop en eraan aan de Vliet”

-

Waarom nam GHC in de eerste helft korte hoekschoppen terwijl de wind uitnodigde tot ‘inswingers’ en mogelijkheden voor de kopsterke Ozan Demirbas? Waarom was het voor FC Rijnland onmogelijk, eerst tegen 10 en de laatste minuten tegen 9 man, om nog tot een treffer te komen? Vragen die de bezoekers van de ontmoeting GHC – FC Rijnland dinsdagavond bezig hielden.

In het kader van het toernooi om de Koetshuis ‘De Burcht Cup’ kwamen in Poule E dinsdagavond GHC (2e klasse zaterdag) tegen stadgenoot FC Rijnland (3e klasse zondag) binnen de lijnen. Patrick van de Graaf, voorzitter van GHC, en collega Wim Pikaar van FC Rijnland waren naar de Voorschoterweg gekomen. Beide mannen voorspelden voor het eerste fluitsignaal ‘een leuke pot’.

De 22 matadoren, die met scheidsrechter Anrico de Hoed de grasmat betraden voldeden aan de verwachtingen. Voluit zelfs. Er werd frank en vrij en fris gespeeld, aanvallend. En daar wil het publiek wel voor komen. Ook deze avond. FC Rijnland speelde geheel in het zwart en GHC in het rood, wit en blauw, in verticale strepen en witte broek.

Na nog geen vijf minuten lag de bal al achter Mario van der Pluijm, 1-0. Tolga Karpuz maakte slim gebruik van de verwarring in de verdediging van de bezoekers. Drie minuten later stond het evenwel al weer gelijk. Maik de Rooij kwam razendsnel aan het front, gaf scherp voor en Jeffrey Pompe kon de flitsende aanval afronden.

Er stond een kwartier op de klok, toen Martijn van Leeuwen een kanonskogel afvuurde, waarbij doelman Van de Pluijm niet helemaal vrij uit ging, 2-1. Er volgde een periode dat het spel op en neer ging, zonder dat beide teams tot doelpunten kwamen. Helaas ging de maker van het openingsdoelpunt in de fout, hij trapte na. De aanvaller werd gedecideerd naar de kleedkamer gezonden. Geen volgende wedstrijd dus voor hem in dit toernooi. Halverwege de eerste helft scoorde Danny Kromwijk de 2-2. Gerechtigheid op dat moment.

De tweede helft werd een kopie van de eerste akte. In de 52ste minuut verzilverde routinier Michael de Roode een prachtige genomen vrije trap, 3-2. ,,We weten weer wat winnen is”, werd er langs de lijn gegniffeld door alles en iedereen van GHC. En daar zag het ook lange tijd naar uit, ondanks de opgelegde kansen voor FC Rijnland. De gelijkmaker bleef uit, inzetten werden op miraculeuze wijze verwerkt door de in het geheel groen gestoken  Michael Verhoef, de doelman onderscheidde zich.  FC Rijnland-grensrechter Per Chrispijn begreep er niets van. Bij herhaling riep hij: ,,Ik had ‘m al geteld.” Niet dus.

GHC trok zich terug, zeker toen invaller Robin Sap zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken en dus ook niet meer mag uitkomen in de poulefase. Demirbas stond eenzaam voorin, hopend een counter te kunnen afronden. In de veertigste minuut was het Mark Cerdijn die de dik verdiende 3-3 onhoudbaar binnenschoof. De laatste vijf minuten speelde GHC alsnog fel op de aanval en was dicht bij een-niet geheel terechte- 4-3. Zover kwam het echter niet. De strafschoppen na afloop werden niet al te best genomen. GHC slaagde 2x en FC Rijnland 3x.

De voorzitters Pikaar en De Graaf in koor: ,,Goed voorspeld, hè, een leuke wedstrijd. En dit toernooi is een goed initiatief.” De geplaagde trainer Roberto Escudero (GHC) klaagde over zijn personele problemen. Niet geheel onbegrijpelijk, want GHC speelde zelden in de volle oorlogssterkte dit seizoen. Toch kan hij kan met vertrouwen de wedstrijd tegen SEV tegemoet gaan. Wanneer zijn mannen dan net zo gretig zijn als deze dinsdagavond, moet het mogelijk zijn om drie punten bij te schrijven. Voor coach Paul Pikaar is er dit seizoen geen vuiltje aan de lucht. De broer van de preses heeft een leuke, enthousiaste fris spelende ploeg, die terecht in het linkerrijtje staat als promovendus. In de poulefase heeft GHC nu 1 punt en FC Rijnland staat op 2. De andere clubs in deze poule zijn Kagia en de zondagtak van Roodenburg.

Pikaar nog over het toernooi: ,,Veel van de spelers kennen elkaar en het is heel leuk om dit soort potjes af te werken. Het gaat ergens om. Clubs willen echt wel ver komen. Het is de eerste editie en dan is het leuk om op de finaledag daar te staan.”

Opstelling GHC: Michael Verhoef, Marouane El Idrissi, Ramon Escudero, Michael de Roode, Sami Mouchih, Davey Boot, Leroy de Haas, ‘Achie’Faridi Blazquez, Tolga Karpuz, Ozan Demirbas, Martijn van Leeuwen.

Opstelling FC Rijnland: Mario van der Pluijm, Jan de Groot, Mark Cerdijn, Jordy Heemskerk, Robert Dros, Daaf Mink (Robert Gubler), Maik de Rooij (Joop Oomen), Giovanni Koelink, Boudewijn Kamphues, Jeffrey Pompe, Danny Kromwijk.