HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: Boshuizen heeft aan één helft genoeg tegen Roodenburg

Koetshuis Cup: Boshuizen heeft aan één helft genoeg tegen Roodenburg

-

Dinsdag 2 februari werd in poule A de wedstrijd Roodenburg (za)tegen FC Boshuizen (zo) afgewerkt op een winderig Sportpark Noord. Gezien het niveauverschil van FC Boshuizen (zondag 1e klasse) ten opzichte van Roodenburg (zaterdag 4e klasse) zou dit een gemakkelijke prooi moeten worden. Toch liep het anders. Roodenburg speelde met het nodige gogme en liet zich het kaas niet van het brood eten. De bezoekers wonnen slechts met 0-2. De penaltyreeks werd eveneens gewonnen door Boshuizen. Daarin werd het 2-4.

Boshuizen ging vanaf het eerste fluitsignaal direct in de aanval. Roodenburg beperkte zich tot verdedigen, maar deed dit uiterst compact. De bezoekende ploeg had duidelijk moeite om door de verdediging heen te breken en nagenoeg alle aanvallen werden afgeslagen. Halverwege de eerste helft was het loon naar werken voor Boshuizen. Na een verdedigingsfout werkte Jermain Fitz James de bal vakkundig in de touwen achter Roodenburg goalie Matin Harky. Amper twee minuten later kon Harky de bal weer uit het net vissen. Op aangeven Rick Arnoldus trof Lars van Bommel doel. Roodenburg ging in het vervolg van de eerste helft naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo kwam Ricardo Bekooy op slag van rust tot tweemaal toe in scoringspositie. Echter ontbrak het aan scherpte en zo ging Boshuizen met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na de onderbreking oogde Roodenburg scherp. Vanuit de verdediging werd er rustig opgebouwd en via het middenveld werden de voorwaartsen gezocht. Diverse malen doken deze op voor Boshuizen keeper Fenno Blikman. Met name Bekooy, invaller Zakaria Bardaa en Jeroen van Hooidonk waren herhaaldelijk gevaarlijk. Het elftal van Steef Roodakkers was behoorlijk ontregeld door het verzorgde veldspel van de thuisploeg en wist in de tweede helft eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans meer te creëren. Roodenburg bleef naarstig op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en drong Boshuizen terug op eigen helft. Het bleef evenwel bij 0-2. Voor beide teams een nuttige avondbesteding.

Trainer Henk Buyn zal zeker tevreden geweest zijn met het vertoonde spel van zijn pupillen. Roodenburg verloor weliswaar, maar er was alle reden voor optimisme. Dat zal zeker vertrouwen geven voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen directe concurrent Haagse Hout. FC Boshuizen gaat nu met twee overwinningen fier aan de leiding in poule A en streeft er nadrukkelijk naar de finaledag te halen. Gezien de voorgeschiedenis van dit toernooi-het Zilveren Molen Toernooi werd vroeger georganiseerd door LFC- zou dat ook wel op zijn plaats zijn.

Opstelling Roodenburg: Harky (Khalid), Fleuren, Farhane, Elbaroudi,Bekooy, Mkadmi, Rhious, Belkhir (Ochan), Van Hooidonk, Hachmang (Bardaa), Kalangu.

Opstelling FC Boshuizen: Blikman, Maria, Ripsel, Van Ooijen, Berdai, Nomen, Arnoldus, Machau, Kluivers, Fitz James, Van Bommel.