HomeVoetbalnieuws-leidenLugdunum wint na strafschoppen van Voorschoten ‘97 in Koetshuis Cup

Lugdunum wint na strafschoppen van Voorschoten ‘97 in Koetshuis Cup

-

De ontknoping van de ontmoeting Lugdunum tegen Voorschoten ’97 in de kwartfinale om de Koetshuis ‘de Burcht Cup’ kreeg een bizarre ontknoping. Na tweemaal 45 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Volgens de tijdig aangepaste reglementen moesten strafschoppen de beslissing brengen. Op ‘golden goals’ en verlengingen werd niet gewacht, zo meende het trainersgilde. Na een eindeloze reeks pingels bleek Lugdunum het gelukkigst en zo plaatsten de Leidenaren zich voor de laatste vier van het toernooi.

B714 (Small)

Volgens  de teammanager van de kikkers, Gerrit du Prie, schoot Lugdunum de bal elf maal achter keeper Chris van der Mijn en Voorschoten ’97 passeerde doelman Kevin Wassenaar tien maal. De verslaggever van dienst was blij met de steun, het telraam was niet meer bij te houden. De enige die echt koel en kalm bleef in het tumult van dit 11-meter festival was scheidsrechter Vito van Drunen. Hij leidde bekwaam.

B715 (Small)

Gretig

Onder ideale weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt. Beide clubs waren gelukkig met het tussendoortje in dit inhaalweekend, de opmaat naar de finale van het seizoen. Lugdunum heeft nog een kansje op de laatste periodetitel, terwijl Voorschoten ’97 bij winst van de resterende  wedstrijden het vege lijf kan redden in 2C op zondag. Er werd geen plichtmatig potje gemaakt van dit duel. Vooral in de aanvang van de strijd nam een gretige en soms grimmige Tim de Cler de mannen van  zijn broer en trainer Henk op het sleeptouw. De conditie van de Leidenaar die op vele velden in even zo vele stadions het publiek in verrukking bracht, mag er nog steeds zijn. Hij rent en raast over het veld, deelt passjes uit zoals Zwarte Piet in december met noten strooit. En wordt er niet adequaat geanticipeerd op zijn technische hoogstandjes is het de aangever zelf die ‘onder uit de zak’ geeft. Mentaliteit, heet dat.

B718 (Small)

Bij Voorschoten ’97 zijn vooral Niels van der Berg en Michael Kers de smaakmakers. Ballen ‘over de hele’ (‘bilateraal’ zou Coen Verhoef zeggen), feilloos aangegeven en door dezelfde Kers in de doelmond geplaatst. In de 23ste minuut ontsnapte Voorschoten ’97, alom verwarring in de verdediging, met als enige oplossing: de bal het sportpark uit. Een kwartier later ontsnapten de gasten andermaal. Robert Toret torende boven alles en iedereen uit en kopte bijna in eigen doel. De bal werd op het nippertje tot hoekschop verwerkt. De 0-0 stand bij de rust was een juiste.

B724 (Small)

Bliksemherstart

De gastheren stonden nauwelijks op hun plaatsen toen er weer werd afgetrapt en in de 46ste minuut de bal achter Kevin Wassenaar lag, 0-1. Verrassing. Mo Maatoug was met een strak schot de maker. Lugdunum, dat in de eerste helft een veldoverwicht had en toen had moeten doelpunten, rechtte de rug. Tijd voor passie, voor opwinding. Verliezen van Voorschoten ’97? Oh nee. De zeeën gingen af en toe hoog. Zo zeer dat uitgerekend Tim de Cler een reprimande van de scheidsrechter moest incasseren. Lugdunum breide richting vijandelijk doel en Voorschoten ’97 bleef lange ballen aanvoeren. In de 64ste minuut leidde een aanval van Lugdunum tot succes. Tim de Cler (weer) prakte het  leer in de doelmond, waar Ozan Isitir half vallend, half struikelend het leer tergend langzaam over de doellijn schoof, 1-1.

B729 (Small)

De aanhang van Lugdunum op de tribune begreep er weinig van: waarom over zoveel schijven aanvallen? ‘Ga toch recht op het doel af,’ werd er overigens vriendelijk geadviseerd. Maar nee, het gebeurde niet. Het bleef 1-1. Strafschoppen. Lugdunum was trefzekerder en gaat naar de halve finale, waar buurman UVS de tegenstander zal zijn.

B742 (Small)

,,Een affiche die er mag zijn”, aldus Tom Holswilder, de initiatief- en naamgever  van het toernooi om de Koetshuis De Burcht Cup. In de kantine zorgde Fair Play voor een muzikaal  3e helft. Daar maakte ook Huib van Oostrom Soede, coach van de bezoekers, nog een dansje. Ook volgend seizoen blijft hij aan als trainer, zo werd ondertussen duidelijk.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Heijmans, Du Prie, Gangadin, De Cler, Ajar, Harleman, Vrede, O.Isitir.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Toret, Hilders, Hendriks, Adriaanse, Hogewoning, Van der Maas, Van den Heuvel, Van den Berg, Kers, Maatoug.