HomeJeugdvoetbalASC D1 en UVS D1 houden elkaar in evenwicht

ASC D1 en UVS D1 houden elkaar in evenwicht

-

Na en moeilijke start van UVS D2 pakken de jongstejaars D spelers de laatste wedstrijden steeds meer punten. Tegen ASC kunnen de jongens uit de Kikkerpolder kijken of ze daadwerkelijk stappen hebben gemaakt. De tegenstander uit Oegstgeest was een maand geleden nog te sterk. Met 4-0 werd toen door ASC gewonnen. Afgelopen zaterdag het treffen in Leiden tussen deze twee teams.

UVS start vanaf het begin sterk aan de wedstrijd en weet al snel een kans te creëren. Chris wist de thuisploeg echter niet op een snelle 1-0 te zetten. Na een overdonderend begin was het ASC dat langzaam meer grip kreeg op het spel van UVS. Goed keeperswerk van UVS keeper  Dexter voorkomt dat ASC een voorsprong pakt. Vijf minuten voor tijd kon UVS de trekker overhalen. Een goede voorzet van Luke werd door Jesse niet op waarde geschat. In plaats van de bal in te koppen besloot hij zijn voet er tegen aan te zetten. Tot vreugde van ASC vloog de bal over.
Het gelukkige einde van de eerste helft gaf ASC kennelijk voldoende vertrouwen om in de tweede helft door te pakken. De thuisploeg kwam niet meer van eigen helft af en moest genoegen nemen met enkele counters. ASC op haar beurt domineerde de wedstrijd maar wist niet tot scoren te komen. De stand bleef hierdoor 0-0 waardoor UVSzijn 10e punt kon bijschrijven. ASC behoudt haar plek op de vijfde positie en mag volgende week Rijnsburgse Boys van zich afhouden.