Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

ASC D1 gokt nog op vierde plaats

Catsanddogs artikel
ALV artikelbanner

ASC D1 verloor afgelopen weekend met 1-0 van VVSB D1 (zie ook verslag van Noordwijkerhoutse kant). Verliezend trainer Mark Feenstra zag dat zijn ploeg twee gezichten toonde in de tweestrijd. ASC bleef door dit resultaat vijfde op de ranglijst, met evenveel punten als het eveneens verliezende RCL. De Leiderdorpers speelden echter een wedstrijd minder. VVSB liep in op de ploeg uit Oegstgeest en staat zesde met elf punten, ASC heeft er vijftien.

Feenstra: ,,Het team begon zwak en we werden enigszins overrompeld. Je kon merken dat VVSB fel was na alle euforie binnen de club in de laatste maand. Toch pakten we het op na een kwartier, maar pas na de rust toonde we ons ware gezicht. Halverwege stonden we met 1-0 achter en daarmee mochten we niet mopperen. Thiemme had nog wel een kans, maar de bal werd van de lijn gehaald. Na de rust hebben we zeker kansen gehad op een beter resultaat. VVSB verdedigde en speelde op de uitbraak na rust. Het leek wel of ze hun eerste elftal nabootsten tegen FC Utrecht, in die wedstrijd voor de beker.”

ASC kwam het enige doelpunt van de wedstrijd niet meer te boven, maar toch is de trainer tevreden over de ontwikkeling van zijn spelers. ,,In technisch opzicht was ik eigenlijk al content over de jongens, maar ook in tactisch opzicht is er vooruitgang geboekt. Daar kunnen we nog wel wat stappen maken, maar er wordt in elk geval druk aan gewerkt. Dat we vooruit zijn gegaan mag blijken uit recent gespeelde oefenpotten. Zo speelden we tegen UVS en die spelen derde divisie. Zij wonnen maar met 1-0. Van hoofdklasser Noordwijk wonnen we zelfs. Dus we hebben echt een leuke lichting bij ASC.”

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Feenstra heeft voor de komende tijd nog wel een doel voor ogen. ,,Qua ranglijst gokken we nog om de vierde plaats. Dat zit er gewoonweg in. We spelen komend weekend thuis tegen UVS D2, de nummer laatst. We gaan vol voor de winst. Ook spelen we nog tegen Rijnsburgse Boys. We zouden het natuurlijk leuk vinden om de koploper te vloeren.”

Na de competitie is het nog niet gedaan voor de roodzwarten. ,,Nee, we hebben nog leuke toernooien op stapel staan. Zo wonnen we eerder een regionaal toernooi, daar wonnen we trouwens ook de sportiviteitsprijs, en daardoor spelen we op 28 mei in Dordrecht op het NK. Verder doen we met ASC mee aan een toernooi bij Concordia in Delft, waar tal van 100+ jarige clubs aanwezig zijn. Altijd leuk daar. En daarnaast gaan we ook nog naar Londen. Dit is geregeld door de ouders. Daar spelen we een wedstrijdje en naar ik begreep gaan we naar een wedstrijd van Fulham kijken. Voorlopig dus genoeg leuke dingen om naar uit te kijken met deze leuke groep.”

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten