Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

ASC D1 neemt revanche na eerdere nederlaag

Brasserie Park
Rumling bouw artikel

ASC D1 mocht de tweede seizoenshelft openen tegen concurrent Blauw Zwart. Het team uit Wassenaar probeert aan te haken bij de top 3 en zal moeten winnen. Voor ASC betekent winst de eerste stap maken naar de top 4. Voor de winterstop speelden beide teams al tegen elkaar en ging de winst naar de Blauw Zwarten (4-0). Dit weekend waren de rollen omgekeerd. ASC won de wedstrijd met 2-1 en  staat nu op 6 punten van plek 4. Met de hoofdtrainer van de D1 van ASC blikken we terug.

De laatste wedstrijd voor de winterstop was ook tegen Blauw Zwart. Toen gingen jullie met 4-0 ten onder.
Mark Feenstra, hoofdtrainer ASC D1: ,,Voor de winterstop hebben we met 4-0 verloren van Blauw Zwart, echter toen waren we niet helemaal compleet door de vakantie.”

ASC-Hazerswoudse boys D1_016_291115

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Hoe verliep zaterdag de wedstrijd?
Mark Feenstra: ,,We hebben vandaag erg goed gespeeld. Iedereen begon scherp aan de wedstrijd. We konden veel aanvallen en kansen creëren. De 1-0 valt uiteindelijk wat gelukkig. Door een foute bal van de keeper van Blauw Zwart krijgt onze spits een kans en die schiet die meteen binnen.”

,,De tweede helft hadden we wind mee dus het advies voor de tweede helft was vooral hen vastzetten op hun helft. Blauw Zwart begon wel sterker aan de tweede helft en scoorde de 1-1. Een fout op ons middenveld leidde tot dat doelpunt. Gelukkig kwamen we nog op de 2-1 na een goede aanval vanaf het middenveld werd de bal over de keeper gelobd”, aldus Mark Feenstra.

Wat zijn de verwachtingen voor het restant van dit seizoen?
Mark:,,Volgende week de pot tegen UDO. We hebben al paar keer eerder tegen ze gespeeld. We moeten die partij gewoon winnen. We willen toch eindigen in de top vier. Wilhelmus, Rijnsburgse Boys en RCL zijn denk ik niet meer in te halen. RCL vond ik de sterkste tegenstander. Wilhelmus moet het vooral van veel fysiek hebben. Bij de Rijnsburgse Boys lopen twee meiden die goed kunnen voetballen.”

Tenslotte: ,,De D1 bestaat uit allemaal tweedejaars D spelers op 1 na. Onze middenvelder is een eerstejaars maar die kan ook verschrikkelijk goed voetballen”, besluit de enthousiaste Mark.

 

OWN artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten