HomeJeugdvoetbalDerde overwinning UVS D2 een feit

Derde overwinning UVS D2 een feit

-

Zaterdag nam UVS het op tegen het Zoeterwoudse Meerburg. De eerste wedstrijd werd door de Leidenaren met 3-0 verloren. Meerburg heeft net twee knappe overwinningen geboekt en wilt graag een derde aan de serie toevoegen. Te meer omdat een overwinning op UVS de ploeg over RCL kan tillen op de ranglijst.  UVS heeft echter ook de smaak te pakken na de gewonnen wedstrijd van verleden week tegen VVSB.

De thuisploeg begon de wedstrijd gelijk sterk en zette Meerburg vast. Meerburg hield de thuisploeg wel scherp met goede uitvallen via via de snelle buitenspelers. Meerburg probeerde via de keeper op te bouwen. In de 10e minuut ging dit mis. Door goed storen van Luke kwam de bal terecht bij spits Sven. Hij schootde bal vanaf 25 meter over de keeper van Meerburg heen, dit betekende 0-1.

Meerburg was daarna via een corner gevaarlijk. Een mooie kopbal eindigde boven de keeper van UVS op de lat. UVS herpakte zich en kwam steeds beter in de wedstrijd. De 2-0 hing in de lucht en die kwam in de 20e minuut door goed werk van Jesse kwam de bal terecht bij Sven en die schoot de 2-0 binnen.
De spits van UVS had er vandaag zin in want kort na de 2-0 was het Sven die een zuivere hattrick aantekende, 3-0. UVS ging rusten met een luxe 3-0 voorsprong.
Meerburg realiseerde zich dat als het nog iets wilde betekenen in deze wedstrijd, dat een snel tegendoelpunt noodzakelijk was. Na 5 minuten in de 2e helft kwam Meerburg op 3-1 door onoplettendheid van UVS defensie. De mannen uit Zoeterwoude gaven daarmee direct het signaal af dat de wedstrijd nog niet gelopen was. UVS herpakte zich en kwam via de snelle Luke en Diego een paar keer voor het Meerburg doel, waarbij ook nog grote kansen voor Jesse en Diego waren, waarbij de stand verder had kunnen oplopen.
Meerburg kwam niet meer tot kansen en de stand bleef 3-1 en daarbij boekte UVS hun 3e overwinning in de competitie. Volgende week gaat UVS op bezoek bij het Noordwijkerhoutse VVSB. Meerburg mag zijn uitglijder goed gaan maken op de velden van ASC.