HomeJeugdvoetbalDoCoS C1 kampioen en promotie afgedwongen

DoCoS C1 kampioen en promotie afgedwongen

-

Winnen door DoCoS C1 zaterdag tegen Warmunda C1 was genoeg om het kampioenschap te vieren. Een prachtige eerste helft waarin de C1 zichzelf slechts beloonde met een doelpunt leidde tot een spannende tweede helft waarin niet meer werd gescoord. Gelukkig voor de tientallen toeschouwers ook niet door Warmunda en dus won DoCoS C1 met 1-0. Dat betekent: kampioen! En promotie! Spelers en begeleiding van DoCoS C1 van harte gefeliciteerd!

DoCoS C1 begon wisselvallig aan de competitie. Er werd thuis verloren van Quick Boys. Tegen UVS ging de derby twee keer verloren, en dus moest er rondom de Paasdagen tegen de toenmalige koploper DOSR absoluut gewonnen worden. Tien minuten voor tijd leek in de uitwedstrijd het seizoen verloren voor DoCoS C1. Maar op wonderbaarlijke wijze en met een alles-of-niets-inzet werd de 3-1 achterstand toch nog gelijk getrokken: 3-3. De daaropvolgende thuiswedstrijd werd met 2-1 gewonnen en bracht DoCoS aan de leiding.

C1_feest_voor_kleedkamers (Small)

De opdracht was vervolgens simpel: zelf drie keer winnen en hopen dat de enige concurrent UVS onderweg een fout zou maken. DoCoS won bij Valken ’68 (met 1-4), thuis tegen WVC (met 5-2) en hoorde ’s middags dat UVS op 0-0 was blijven steken bij Kickers ’69. En dus was de opdracht vandaag in de laatste wedstrijd: winnen tegen Warmunda was genoeg voor de titel.

Het team van Rachid Flourance en Remco van Waveren speelde een prima eerste helft. DoCoS C1 speelde Warmunda C1 van de mat en had met 4-0 of 5-0 kunnen leiden, maar de ruststand was 1-0. Een spannende tweede helft volgde. DoCoS C1 was sterker maar het lukte slechts een keer om te scoren. Dat doelpunt ging vanwege buitenspel niet door. Warmunda kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar de DoCoS-defensie die deze competitie minder dan 1 doelpunt gemiddeld moest incasseren (17 tegentreffers in 18 wedstrijden) was vandaag een onneembare vesting.

Door de diverse onderbrekingen vanwege blessures was het lang wachten op het slotsignaal. Maar toen scheidsrechter Raymond Goddijn voor het einde floot, was DoCoS C1 een dik verdiende kampioen!

DoCoS C1 is daarmee de 8e kampioen bij DoCoS in dit seizoen. Eerder werden DoCoS E1, DoCoS D4, DoCoS MB1, DoCoS A3, DoCoS Zondag 2 en DoCoS E3 kampioen. De kampioenen en bekerwinnaars worden gehuldigd op zaterdag 18 juni bij DoCoS. Ook wordt dan de top-3 van de Brevini Cup en de Brevinibokaal Jeugd uitgereikt. In de strijd om de Brevinibokaal Jeugd heeft de combinatie F8-A1 de beste papieren om te winnen.