HomeJeugdvoetbalÉén groot feest bij VVSB!

Één groot feest bij VVSB!

-

Afgelopen weken stond alles in het teken van de bekerkraker in de halve finale voor de KNVB Beker voor VVSB en uiteraard deelde VVSB D1 ook mee in de feestvreugde. Zo werden de jongens uitgenodigd door het programma het “Zapp Weekjournaal” om mee te doen aan een heuse voetbalspecial omtrent deze wedstrijd. Hiervoor werden de jongens uitgenodigd om een oefenwedstrijd te spelen bij en tegen FC Utrecht D1 om aansluitend een rondleiding te krijgen in het Galgenwaard.  Zo konden de jongens zich even wanen in de sferen, die onze jongens van het eerste hebben meegemaakt.  Natuurlijk waren de jongens ook  zelf aanwezig bij deze wedstrijd in het stadion, waarbij ze het eerste elftal luidkeels hebben aangemoedigd. Al bij al dus één groot feest voor VVSB D1.

VVSB D1 (Small)

J.l. zaterdag moest wel weer even alle focus op de competitie worden gelegd, aangezien deze na drie weken vrij te zijn geweest weer werd hervat tegen ASC D1. Een tegenstander die we in de competitie nog niet waren tegengekomen, maar in het begin van seizoen wel tegen hadden geoefend (2-1 overwinning).  De wedstrijd ging om 10:30 uur van start en VVSB begon zeer sterk aan deze wedstrijd. Er werden meerdere kansen gecreëerd, waarbij uiteindelijk ook de 1-0 werd gescoord. Mooi combinatiespel waarbij de bal van de linker naar de rechterkant werd gecombineerd  en uiteindelijk werd afgewerkt door Jord. VVSB ging goed verder na deze goal en beloonde zich al snel met een tweede doelpunt uit een vrije trap door Huub, echter werd deze afgekeurd i.v.m. buitenspel.  In de rust werd de eerste helft even besproken met de jongens en werd er nog even teruggekomen op de vorige competitiewedstrijd tegen Hazerswoudse Boys, waarbij de D1 net zoals in deze wedstrijd eigenlijk teveel kansen onbenut liet en hierdoor hun tegenstander als ware in leve liet.

De tweede helft ging van start en ASC ging zich natuurlijk niet zomaar verloren geven. De jongens van ASC speelden sterker dan in de eerste helft en creëerden hierdoor een aantal kansen, echter bleven de grootste kansen voor VVSB D1 op de 2-0. Zo was er een goede actie aan de rechterkant, waarbij Jord een sprint doorzette naar de achterlijn en de bal teruglegde op Jeffrey.  Jeffrey stond hierdoor 1 op 1 met de keeper, maar kwam doordat hij die bal aannam net niet goed uit om te scoren. Hetzelfde scenario als tegen Hazerswoudse Boys zal zich toch niet weer herhalen, zo werd er gedacht?De laatste paar minuten waren spannend, maar het leidde niet meer tot doelpunten. Zodoende kon VVSB D1 weer eens een driepunter noteren!

Volgende week komt de koploper Rijnsburgse Boys D1 bij VVSB op bezoek en gaan we kijken of VVSB deze lijn kan doortrekken!