HomeJeugdvoetbalHazerswoudse Boys D1 verliest de toss

Hazerswoudse Boys D1 verliest de toss

-

Hazerswoudse Boys ontwikkelt zich goed als team. Uitslagen als 1-5 (tegen ASC) en 13-2 (Rijnsburgse Boys) lijken verleden tijd. De laatste wedstrijden voor de winterstop was de stijgende lijn al zichtbaar met als laatste wapenfeit de winst op UNO in een recente oefenpot. Wilhelmus staat echter niet voor niks bovenaan. Het team uit Voorburg leunt op een goede defensie (gemiddeld 0,38 doelpunt tegen). De eerdere ontmoeting ging met 6-0 verloren. Afgelopen zaterdag in de wind en regen op het veld in Hazerswoude begon de wedstrijd tussen de matadoren.

Na een warming-up kwamen beide ploegen goed uit de startblokken. Wilhelmus was sterker en liet zien over meer kwaliteit te beschikken. Hazerswoudse Boys gaf zich echter niet zomaar gewonnen, en het hele team knokte voor elkaar. Vooral Justin van Vliet vocht op het middenveld voor elke meter. Jasper Stolwijk sleurde in de spits en Sven Siegers gaf goed partij op 4.

Wilhelmus was een paar keer gevaarlijk en creëerde grote kansen. De paal, de keeper en de verdediging van de Boys konden echter een goal voorkomen. Vlak voor rust was er toch de terechte treffer voor de gasten uit Voorburg. De ingeschoten bal ging via een Hazerswoudse rug het doel in, 0-1.

Bij één van zijn reddingen raakte keeper Mitchel Gordijn geblesseerd en zo kon met pijn en moeite de 1ste helft uitspelen. De Hazerswoudse Boys waren genoodzaakt om de keeper te wisselen. Justin van Vliet werd in de tweede helft als goede 2de keeper ingebracht. Hierdoor boette de Boys wel in op het middenveld waar de speler de eerste helft zijn meters maakte.

Na de rust waren de weersomstandigheden totaal anders. In de loop van de eerste helft was het windstil geworden, en met een zonnetje lekker toeven op het mooie sportpark. Na de winderige warming-up wilde de Boys de eerste helft tegen de wind spelen, met een 2de helft voor de wind. Wilhelmus had dezelfde gedachte, en had een gelukkige hand met de toss. In de tweede helft moesten allebei de teams laten zien, handig met de beauforts om te kunnen gaan. Uit een corner maakte Wilhelmus er 0-2 van.

De Boys waren echter goed uit de kleedkamer gekomen, en wisten goed druk te zetten op de stugge verdediging. Spits Jeroen Groenendijk werd gevloerd en kreeg een terechte penalty. Tegen alle voetbalwetten in besloot hij zelf de penalty te nemen. Heel beheerst scoorde hij zijn eigen pingel, 1-2. Wilhelmus kon zich, geholpen door de harde wind, steeds meer onder de druk uitkomen. Hazerswoudse Boys kreeg de bal niet van de eigen helft door de harde wind en de gasten kregen een paar grote kansen.

Daarbij hadden ze een paar keer vette pech met ballen op de paal en de lat. In de laatste minuut werd het zowaar nog 3-1. Een eerlijke verhouding van de wedstrijd als je kijkt naar het aantal ballen dat op het aluminium af was geketst.

Al met al voor het publiek een mooie wedstrijd met een terechte winnaar.