HomeJeugdvoetbalKnappe overwinning Meerburg D1

Knappe overwinning Meerburg D1

-

RCL D1 zit in een lastige hoek. Sinds de winterstop heeft het team uit Leiderdorp nog geen punten weten te behalen. Na een moeilijke serie tegen Rijnsburgse Boys (twee maal) en Wilhelmus, wachtte nu Meerburg D1. De jongens uit Zoeterwoude spelen goed mee in de middenmoot. Om 10.00 uur werd afgetrapt langs de A4.

Beide partijen hadden moeite om het spel te maken en tot kansen te komen. Meerburg was wel meer in balbezit en vooral de mid-mid van de thuisploeg speelde een prima partij. Kleine kansen van Meerburg werden door RCL beantwoord met counters waarbij gegokt werd op de snelheid van de spitsen.

Het was Meerburg dat aan het einde van de eerste helft een corner mocht nemen van de warrig fluitende scheidsrechter. De bal werd slim genomen naar een op het zestien meter gebied vrij staande speler van Meerburg. Met een bekeken schuiver liet hij de keeper van RCL kansloos, 1-0.

De tweede helft leek een kopie te worden van het eerste deel. Meerburg kreeg voetballend enkele kleine kansen echter wist niet door te drukken. Pas nadat RCL achterin 1 op 1 ging spelen, brak de wedstrijd open. RCL drong meer aan maar wist de solide verdediging van Meerburg niet open te breken. Aan de andere kant ontsnapte de ploeg uit Leiderdorp. Door een fout in de achterhoede konden twee spelers op weg naar de goal om het duel op slot te gooien. De grote kans werd slecht uitgespeeld en de keeper van RCL bleek een te grote hindernis om te nemen.

Meerburg onttrekt zich langzaam van de onderste plekken en kan steeds meer omhoog kijken. RCL moet oppassen dat het niet afzakt naar de vijfde plek waar ASC op de loer ligt. Volgende week wordt in Leiderdorp de wedstrijd tegen het laag geklasseerde UDO gespeeld. Meerburg mag op bezoek bij de Hazerswoudse Boys.