HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 zet goede reeks voort

Meerburg D1 zet goede reeks voort

-

Na de goede 0-4 overwinning op Hazerswoudse Boys, moesten de mannen van Meerburg D1 vandaag aantreden tegen ASC D1. De ploeg staat hoger geplaastst op de ranglijst, en in de eerdere bekerontmoeting bleek dit een stugge ploeg. ASC won de laatste wedstrijd tegen UVS D2 met 4-0.

Meerburg schoot uit de startblokken, want met een boogbal uit de aftrap werd direct Otis bereikt die zijn man op kon zoeken. In eerste instantie lukte dit niet, maar na de daaropvolgende ingooi van Kas liep diezelfde Otis zo door de verdediging van de bezoekers en tekende met een schuiver voor de 1-0. Een mooie start voor de thuisploeg. Ondanks het feit dat Meerburg gehavend aan de wedstrijd was begonnen speelden ze goed in de eerste 10 minuten. ASC had duidelijk moeite met het spel van Meerburg.. Gescoord werd er echter niet in deze fase en ASC kon zich enigszins herpakken. Voetballend moet het bij de roodzwarte hemden vooral komen van de 2 handige middenvelders, die proberen hun snelle spitsen te bedienen. Meerburg wist echter de deur dicht te houden en lette Robin in de uiterste gevallen goed op. Met een 1-0 tussenstand gingen de twee teams dan ook aan de thee.

De tweede helft ging ASC op zoek naar de gelijkmaker, en zette druk op de Zoeterwoudse verdediging. Met een gevaarlijk schot van afstand waren de withemden dan ook meteen gewaarschuwd. Zelf kwam Meerburg er niet aan te pas en was het vooral een wedstrijd van knokken en duels winnen. ASC kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker maar het lukte de bezoekers niet om de 1-1 te forceren. Meerburg speelde eigenlijk heel professioneel en efficiënt en het was wachten tot de bal in een uitbraak goed viel. Dit gebeurde in de 50e minuut, toen Sam B. er vandoor ging en in een rechtstreeks duel met de keeper geen fout maakte en de bal in de goal lepelde. Na deze goal was het verzet gebroken en speelden Meerburg een gewonnen wedstrijd. Sam van der Vlist versierde in de laatste minuut nog een penalty die beheerst werd binnengeschoten door Kas en de eindstand op 3-0 zette.

Coen Klinkenberg van Meerburg reageert:”Een mooie overwinning voor de mannen en kunnen vanaf nu weer een beetje omhoog gaan kijken op de ranglijst. Hopelijk zijn Ruben en Emre weer hersteld volgende week van hun blessures, al speelde invaller Luca Bouter uit de D2 een verdienstelijke wedstrijd. Tegenstander zaterdag is UVS D2, hopelijk zetten we onze stijgende lijn door in deze derby.”