Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Plek drie weer in zicht voor RCL D1

Brasserie Park
ALV artikelbanner

Voor de tweede keer in 1 week tijd ontmoeten UVS D2 en RCL D1 elkaar in een competitiewedstrijd in de promotieklasse D. Na een 3-0 winst in de Bloemerd was nu de Kikkerpolder de plek waar het schouwspel zich ging afspelen. Bij RCL was Sam weer fit en kon aanvoerder Jurek weer starten. Aan de kant van UVS was spits Sven weer aangesloten.

De eerste helft was voor RCL. Met veel druk naar voren probeerden de Leiderdorpers de thuisploeg vast te zetten. Het was dan ook verdiend dat de 0-1 op de borden kwam via de voet van spits Quinlan. Het tweede deel van de eerste helft nam RCL iets gas terug en creëerden beide teams geen kansen meer.

De tweede helft was het RCL dat de eerste kansjes kreeg zonder echt gevaarlijk te worden. UVS drong op haar beurt ook wat meer aan en was gevaarlijk met enkele schoten van afstand. Toch waren het de gasten die op een 0-2 voorsprong kwamen. De bal werd van rechts voorgegeven. Spits Adib kwam goed voor zijn man, draaide snel richting goal en schoof de bal in de verre hoek. De fase daarna probeerde UVS door te drukken. De thuisploeg speelde een afgeslagen bal direct diep het strafschopgebied in. Een oplettende speler van UVS ging er achteraan, liep slim voorlangs de laatste man van RCL en werd hierdoor geraakt: penalty. Ex-speler van RCL, Sven, ging achter de bal staan en schoot koel de aansluitingstreffer binnen.

Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner

In de resterende minuten probeerde UVS nog te komen tot de gelijkmaker maar was het in de laatste minuut RCL dat met een scherpe counter de 1-3 maakte. Sam ging alleen op het doel af en schoot van zestien meter de bal strak in de benedenhoek.

Na de wedstrijd spraken we nog met beide hoofdtrainers.

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten