HomeJeugdvoetbalRCL D1 overtuigend langs UVS D2

RCL D1 overtuigend langs UVS D2

-

Zaterdag 16 april stond de eerste ontmoeting in de competitie tussen de Leidenaren uit de Kikkerpolder en de Club van Klasse uit Leiderdorp op het programma. De twee ploegen zullen elkaar direct in 1 week tijd twee keer ontmoeten aangezien woensdag (vandaag) de tweede ontmoeting op de agenda staat.

Vooraf altijd een extra leuke wedstrijd, 2 ploegen uit de nabije omgeving van elkaar en ploegen waar vrienden tegenover elkaar in het veld komen te staan. Uiteraard keken de jongens uit naar deze ontmoeting. Oud RCL speler Sven van Overloop speelt na de winterstop zijn wedstrijden in de D1 van UVS en was er dus helaas niet bij. Wellicht dat hij bij de return aanstaande woensdag 20 april wel aan de aftrap staat. Bij RCL ontbrak de aanvoerder Jurek Slottje en moest aanvaller Sam Ellert in de warming-up afhaken wegens een pijnlijke knie. Voor RCL was het zaak om zich te revancheren na de eclatante 4-0 nederlaag tegen UDO en UVS pakt de laatste weken z’n puntjes en lijkt dus de stijgende lijn te pakken te hebben.

De start van het duel was in ieder geval flitsend. Binnen de minuut lag de bal op de stip. Rick de Groot ging goed door op links en bezorgde de bal bij spits Adib Amrani, die de bal wegtikte voor een aanstormende verdediger waarbij hij gehaakt werd en de scheidsrechter resoluut was in zijn beslissing. Mats van der Eerden schoot de penalty vervolgens straks in de bovenhoek, kansloos voor de keeper. UVS moest dus op zoek naar de gelijkmaker. RCL stond zoals wel vaker dit seizoen verdedigend goed opgesteld en UVS kon op wat dode spelmomenten na niet echt gevaarlijk worden. Ook aan RCL kant werden niet echte kansen meer gecreëerd waardoor de ruststand 1-0 was.

De tweede helft had RCL wederom de overhand en was vooral de snelle en behendige Rick af en toe een plaag voor de UVS defensie. Na een minuut of 10 kwam Rick vanaf links naar binnen en kreeg de ruimte om uit te halen. De bal vloog richting onderkant lat, de keeper zat er nog aan, maar de bal was te hoog en het was dus vissen voor de goalie van UVS, 2-0. Vijf minuten daarna was de wedstrijd definitief beslist in Leiderdorps voordeel. Adib Amrani maakte een voor hem typerend doelpunt, goed door gaan en op de goeie plek staan om het laatste zetje te geven 3-0. UVS probeerde het wel, maar kon aanvallend deze zaterdag geen vuist maken tegen RCL. RCL boekte de 8e overwinning van dit seizoen. Daarmee houden ze de kansen voor de 3e plaats in de stand.

Ramon, leider van RCL D1: ,,Vooraf werd RCL wellicht als titelkandidaat gezien, maar Rijnsburgse Boys en Wilhelmus waren dit jaar nog een maatje te groot. Wij feliciteren Rijnsburgse Boys D1 dan ook met het verdiende kampioenschap en de promotie naar de hoofdklasse en wensen ze veel succes volgend jaar.”

UVS en RCL gaan woensdag 20 april om 19.30 uur in de Kikkerpolder wederom de strijd met elkaar aan voor de 3 punten en de eer, niks meer en niks minder!