HomeJeugdvoetbalRijnsburgse Boys D1 neemt de punten mee naar huis

Rijnsburgse Boys D1 neemt de punten mee naar huis

-

De enige wedstrijd vandaag op het programma is de kraker tussen RCL D1 en Rijnsburgse Boys. Door afgelastingen waren de teams elkaar nog niet in competitieverband tegen gekomen. Wel hebben ze in de beker tegen elkaar gespeeld. Toen sloot RBB in de laatste minuut met een 2-1 overwinning af. RCL had doordeweeks geoefend tegen hoofdklasser Katwijk D1 en deze knap met 0-3 gewonnen. Aanvoerder en laatste man de Leiderdorpers, Jurek Slottje, was echter niet ongeschonden uit die wedstrijd gekomen. Toch was ook hij fit genoeg om te starten.

De eerste helft was met name een gevecht op het middenveld met weinig kansen voor beide partijen. RCL had optisch het overwicht en de eerste kans was voor Jeroen die de bal van rechtsbuiten Sam ontving. Zijn schot was echter onvoldoende om het de keeper echt lastig te maken. De Boys waren continue gevaarlijk in de omschakeling. Dit leverde een goede kans op voor Isabelle, de rechtsbuiten van Rijnsburg. Vanaf de middenlijn zette ze een mooie versnelling in. Randje zestien zag ze haar vlammende schot net over de lat schieten. Met een 0-0 tussenstand werd de rust in gegaan.

RCL D1 Rijnsburgse Boys 00175_060216

De tweede helft kwam RCL met een ander team de kleedkamer uit. Jurek, die een sterke eerste helft speelde, had teveel last van zijn rugblessure en werd in het centrum vervangen door Wouter. Jay nam de plek rechtsachter in. Ook voorin werden snel wijzigingen doorgevoerd. Met nieuwe spitsen links en midden hoopte RCL in de tweede helft iets te forceren.

Het waren echter de bezoekers die beter de kleedkamer uit kwamen. Binnen de minuut leek de bal achter keeper Bjorn te liggen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. RCL was gewaarschuwd. Kort daarna kon door een fout achterin Isabelle van de RBB alleen op de keeper af. De sluitpost van RCL, Bjorn, kwam echter snel uit zijn doel en redde zijn team van een 0-1 achterstand. De eerste tien minuten had de thuisploeg het moeilijk en Bjorn moest weer reddend optreden na een schot van de spits van de Boys. Maar als ze aan de ene kant er niet ingaan dan vallen ze wel aan de andere kant!

RCL D1 Rijnsburgse Boys 00168_060216

Na een goede combinatie door het midden speelde RCL spits Adib zichzelf goed vrij. Zijn eerste poging wordt nog vakkundig gered door de Rijnsburgse sluitpost. In de rebound punterde Hadib de bal vakkundig in het doel 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Direct na de aftrap kon Isabelle nu wel de trekker overhalen. De rechtsachter van RBB kon vrij opstomen en wist de bal voor de rechtsbuiten neer te leggen, 1-1.

RCL rechte haar rug en goed keeperswerk en een beetje geluk voorkwamen de 2-1 van RCL. Ook een vrije trap op het randje zestien vloog rakelings langs de paal van de bezoekers. De wedstrijd leek met 1-1 te eindigen. Leek… want wat de Boys eerder al lukte in de bekerwedstrijd, lukte hun nu weer. Na een goede aanval was het weer Isabelle die de bal in de rechter benedenhoek plaatste, 1-2. (zie video van het doelpunt in ander artikel) Kort daarna floot de scheidsrechter af.

Een reactie van trainer en aanvoerder vind je in een ander artikel.