HomeJeugdvoetbalUDO D1 dendert over RCL D1 heen

UDO D1 dendert over RCL D1 heen

-

Vandaag de wedstrijd tussen UDO D1 en RCL D1. Bij winst kan de thuisploeg RCL passeren op de ranglijst. Beide teams strijden in de middenmoot van de promotieklasse om een plek tussen nummer 3 en 8. De verschillen zijn klein en een overwinning is voor beide partijen zeer welkom.

UDO mistte de aanvoerder. RCL begint met een volledig fitte selectie aan de wedstrijd. Op het gras van veld 3 werd afgetrapt en is het RCL dat direct het initiatief lijkt te nemen. Een lichte overtreding leidt het eerste balbezit van de thuisploeg in. De bal wordt direct diep gegeven op spits Beer Ankone die vervolgens de keeper met een behendige lob passeert. Binnen een minuut staat zo een verrassende 1-0 op de borden.

DSC00348

De eerste helft was verder een helft zonder veel grote kansen. UDO was feller in de duels en won daarmee de slag op het middenveld waarna direct de diepte werd gezocht. Dit zorgde met regelmaat voor gevaarlijke situaties. Zo werd in de twintigste minuut rechts op het middenveld de bal veroverd door UDO. Ruben, de aanvoerder, zag zijn linksbuiten Alex van der Kolk starten en bediende hem met een mooie dieptepass. Alex liet deze kans niet liggen en schoof de bal knap in de verre hoek langs de keeper van RCL.

RCL, dat in een 4-4-2 opstelling leek te spelen, kon voorin geen vuist maken. Naast twee afstandsschoten en een kansje voor Jeroen ten hoogte van de penaltystip, gaf de verdediging van UDO weinig tot niks weg. Voor rust werd het zelfs nog erger voor RCL. De laatste corner van de eerste helft was een makkelijke inkopper voor de geheel vrijstaande speler van UDO. De thuisploeg kon met een makkelijke 3-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust probeerde RCL met enkele verse krachten de wedstrijd te kantelen. UDO op haar beurt had de sterke spits gewisseld en leek vooral de wedstrijd rustig te willen uitspelen. De uitploeg probeerde wel echter kwam niet tot grote kansen. Al snel schoof ook de laatste man van RCL door naar het middenveld en werd alles of niets gespeeld door de Leiderdorpers. UDO werd wel terug gedrongen echter kon gebruik gaan maken van de ruimte achter de verdediging van RCL. Dit leidde uiteindelijk tot de 4-0 van de inmiddels weer ingebrachte spits Beer.

RCL D1 zakt met dit verlies af naar de zevende plek. De ploeg speelde voor de winterstop nog knap mee met Wilhelmus en Rijnsburgse Boys voor een plek bij de bovenste drie. Inmiddels is het vechten voor een plek in de middenmoot. De andere teams lijken de laatste maanden een grotere ontwikkeling te hebben doorgemaakt dan de jongens uit Leiderdorp. UDO is daar een goed voorbeeld van. Technisch misschien niet de beste ploeg maar heeft als team voetballend stappen gemaakt. Volgende week wacht voor de geel-zwarten de wedstrijd tegen Blauw-Zwart. UDO gelooft in de derde plek en dit zou een prestatie van formaat zijn voor het team uit Oegstgeest.