HomeJeugdvoetbalUDO D1 uiteindelijk toch naar makkelijke overwinning

UDO D1 uiteindelijk toch naar makkelijke overwinning

-

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de jongens uit Hazerswoude.  UDO had moeite met het verdedigen van de 3 spitsen van  Hazerswoude Boys. Niet alleen omdat het handige balvaste spitsen zijn maar ook door de opstelling van het drietal.  Ze speelden alle drie dicht bij elkaar alsof het alle drie centrumspitsen waren. Dat was even wennen voor de UDO verdedigers.  UDO verzuimde in die fase de ruimte die daardoor aan de zijkant ontstond voor opkomende spelers te benutten.  De mannen uit Oegstgeest speelden slordig en verloren in die fase ook de meeste persoonlijke duels. Nadat eerst al de bal op de paal werd geschoten was dan ook de 0- 1 van één van de spitsen van Hazerwoudse Boys dan ook verdiend. Hij maakte handig gebruik van slecht werken van de achterhoede van UDO door de bal verrassend, iedereen verwachtte  een voorzet, vanuit een niet al te makkelijke positie in de verre hoek te schuiven.

UDO D1 - Hazerswoudse D1_1075

Het leek wel of direct na dit doelpunt UDO wakker schrok want  3 minuten later stond het al weer 2- 1 voor UDO door 2 snelle combinaties beide keren vanaf links. Twee keer was het spits Beer Ankone die de assist gaf. Eerst op Willem Oosterhout die, als linkspoot, met rechts de bal in de kruising poeierde. “Ik raakte hem helemaal verkeerd” was zijn reactie na de wedstrijd.  Even later was het Alex Korbee die de voorzet van Beer beheerst achter de keeper van Hazerswoudse Boys schoot.  Jammer dat we daarna 10 minuten met 10 man kwamen te staan doordat Beer wat ongelukkig tegen zijn directe tegenstander aanliep waardoor hij een gele kaart kreeg en dus 10 minuten de wedstrijd vanaf de kant mocht aanschouwen want toen al leek Hazerswoude rijp voor de sloop.  Ruststand 2 -1

De tweede helft begon UDO, ondanks dat ze nog steeds met 10 man stonden, sterk en creëerden direct veel kansen. Van achteruit werd er nu wel gevoetbald, de ruimtes die er waren, werden gezocht en de persoonlijke duels werden nu wel gewonnen. Zelfs met 10 man kwamen wist UDO op de beslissende 3 – 1 voorsprong te komen. Het was weer Willem Oosterhout (nu met links) op een pass van Daan Deroyvanzuydewijn.  De wedstrijd was gespeeld. Hazerswoudse Boys kon het niet meer belopen en nadat ook Beer weer in het veld kwam ging het hard. Beer gaf de pass waardoor Daan 4 -1 kon scoren.

UDO D1 - Hazerswoudse D1_1076

Vervolgens was het een loepzuivere hoekschop van Julen  Duivesteijn die, zoals Julen het ook bedoelde, precies belandde op het hoofd van de meegekomen aanvoerder Camiel Perquin die alleen maar met zijn hoofd hoefde te knikken 5 -1. Het slotakkoord was voor de topscoorder van UDO Beer Ankone die na een prachtige pass van weer Daan Deroyvanzuydewijn de 6-1 in de touwen joeg.

Het was goed om te zien dat in de tweede helft  3 talenten van UDO E1  (Jeffrey Filemon, Duuk Visser en Floris Bogaert)  ogenschijnlijk moeiteloos in de D1 meedraaiden. Klasse! Na twee overwinningen achter elkaar is zelfs de vierde plaats in deze sterke  eerste klasse weer in beeld. Dan zal er wel volgende week wel gewonnen moeten worden van het stugge VVSB D1.