dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLaatste Lopend Vuurtje (39), seizoen 2015-2016

Laatste Lopend Vuurtje (39), seizoen 2015-2016

-

Met een lach en een traan nemen we voor even afscheid van Lopend Vuurtje. In editie 39 van dit seizoen de laatste nieuwtjes en weetjes. Een rubriek die erg populair is bij de clubs en onze volgers. Alles voor, door en over de regionale voetbalclubs.

  • Gelezen op de site van een club in Valkenburg: ,,Door de teams en jeugdspelers van Valken’68 die WEL meegelopen hebben met de sponsorloop of alternatieve acties hebben ondernomen, is het mooie bedrag van € 3600 bijeengebracht voor het Ronald McDonaldhuis in Leiden. Het (jeugd)bestuur is trots op jullie.”
  • GHC komt met een opmerkelijk bericht: ,, Wij kunnen met vreugde mededelen dat de contributiebedragen voor het seizoen 2016/2017 voor zowel de jeugd als senioren is verlaagd! Na de verlaging van €25,- het afgelopen jaar bij de jeugd, wordt deze aankomend seizoen met nog eens €25,- verder verlaagd.” Alle informatie op de site van de club aan de Vliet.
  • Bruce Tol: ,,Bij ons programma EK Daily, een dagelijkse show rond het EK, gepresenteerd door Neal Petersen (LSVV’70) hebben wij een leuk nieuw spel genaamd: De Boot In. Hierbij moeten kandidaten de bal vanaf de kade in de boot krijgen, waar ook ik (Bruce Tol, Floreant) in zit. Freek Jansen (VI/LSVV) kwam ook aan de beurt, alleen werd hier de rivaliteit tussen twee teams die volgend jaar bij elkaar in de competitie zitten duidelijk. Voor de liefhebber:
    LINK: https://youtu.be/w-Q3WdBLRTE (vanaf 1.48 Freek Jansen).
  • Ties de Ruijsscher (37) wordt m.i.v. seizoen 2016-2017 Hoofd jeugdopleidingen (HJO) van UVS. Na een aantal goede en lange gesprekken is de keuze op Ties gevallen. Ties is al vanaf jongs af aan verbonden aan UVS en kent de vereniging als geen ander. Zo lazen we op de site van de blauw-witten.
  • DoCoS huldigt op zaterdag 18 juni zijn kampioenen, beker- en prijswinnaars. Voor een feestelijke en muzikale omlijsting wordt gezorgd met een live-optreden van zanger Rick Melissen. DoCoS rekent op supporters, ouders en andere belangstellenden om van deze huldiging een mooi feest te maken.
  • Richard Trompert, voorzitter van Kagia, blikt terug op de site van de vereniging uit Lisserbroek: ,,Met de fantastische slotdag zijn we nu echt aan het einde van het voetbalseizoen 2015/2016. De slotdag was zoals we deze bij Kagia willen. Voor elkaar en met elkaar genieten van het spelletje voetbal en van elkaar. Prachtig om zoveel leuke lieve vrienden en vriendinnen van Kagia te zien genieten. Voetbaltoernooi, penaltybokaal, springkussens, pannaveld, gatenschieten alles was aanwezig.” Het hele artikel kan men lezen op de site.
  • Grote schoonmaak bij Zwammerdam, gelukkig wel in de meest letterlijke zin. De club roept de leden op om de handen uit de mouwen te steken: ,,We zijn bij  vv Zwammerdam goed in feesten. Daarom maken we weer een festijn. Op vrijdag 1 juli gaat Zwammerdam alle ruimtes van het complex een grote schoonmaakbeurt geven, met uitzondering van de keuken en de bar die een aparte behandeling krijgen.” Waarom dit een feest wordt kunt u op de site van ‘Damme’.
  • vvLeiden is blij en trots dat er een nieuwe hoofdsponsor is voor de jeugd: ,,Tijdens de familiedag van 4 juni werd bekend gemaakt dat er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden voor de gehele jeugd van v.v. Leiden: MAO Administratie B.V.”
  • Veel clubs hebben hun algemene ledenvergadering achter de rug. Meerburg heeft voor een latere datum gekozen. ,,Vrijdag 24 juni aanstaande is er een algemene ledenvergadering (ALV) van Rkvv Meerburg. Alle Meerburgers zijn van harte uitgenodigd voor deze voor de vereniging belangrijke bijeenkomst.”
  • UDO en Oegstgeest hadden maandag 13 juni een wel heel cruciale ledenvergadering gepland. Het belangrijkste agendapunt was de voorgenomen fusie. Van beide clubs waren echter te weinig leden aanwezig, het verplichte aantal van 75% werd niet gehaald, om een definitieve beslissing te nemen. Op 1 juli wordt er opnieuw vergaderd. Dan is die 75% niet noodzakelijk. Alle tekenen wijzen op een ‘ja’.  Dan is het woord aan de gemeente Oegstgeest.

Het laatste Lopend Vuurtje van dit seizoen. Een jaar lang zijn de sites van ‘onze’ clubs afgestruind op zoek naar nieuws. Soms benaderden de clubs ons om de laatste nieuwtjes te melden. Dit alles valt stil voor een fiks aantal weken. Erg stil zelfs. Goed, we krijgen een sportzomer om van te smullen; het EK voetbal is in volle gang, de Tour is altijd een fenomeen en zeker nu er Nederlandse inbreng te verwachten valt en dan zijn er de Olympische Spelen die ons wakker zullen houden. Even rust dus aan het Leidse regiovoetbalfront, maar stiekem kijken we uit naar de eerste trainingen en oefenwedstrijden.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read