Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lopend Vuurtje (25), 3 tot 10 maart

Duke of Oz artikel
ALV artikelbanner

Het tiende Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer vijfentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 15 maart voor 22 uur!

 • Een artikel op de Roodenburg-site eindigt met ,,Op het gebied van opleiden valt nog veel te winnen.” U raadt het al: het gaat om een verhaal over het opleiden van jeugd met alle haken en ogen van dien. De ploeg uit Leiden Noord heeft hier een duidelijke mening over.
 • Nieuws van Valken’68. Arie van Duijn, de nieuwe trainer, zou met ingang van volgend seizoen de selectie onder zijn hoede gaan nemen. Het wordt echter eerder. Het hoe en waarom op de site van LAV en Valken’68.
 • Ook op de site van de Valkenburgse vereniging nieuws en foto’s over het nieuwe sponsorhome en ruimtes voor de administratie en fysio. Men is trots op ’t Duyfrak, en terecht.
 • Michael Schouten, deze week nog aan het woord in de voorbeschouwing op de topper tussen FC Boshuizen en IFC, zal de Leidse club alsnog verlaten na dit seizoen. Eerder had hij tot twee keer toe aangegeven, volgens een woordvoerder van de eersteklasser, te zullen blijven. De middenvelder is echter op zijn plannen teruggekomen en zal teruggaan naar VVSB in Noordwijkerhout.
 • Edwin van der Sar staat zaterdag aanstaande onder de lat bij Noordwijk. De ploeg van Dogan Corneille speelt dan tegen Jodan Boys. Uiteraard heeft dit nieuws een hoop stof doen opwaaien. Prachtig natuurlijk dat een van de beste Nederlandse keepers ooit de helpende hand uitsteekt naar de nummer twee in de Hoofdklasse B. Eerste doelman Mustafa Amezrine is geblesseerd. De genomen beslissing lijkt onze redactie minder prettig voor de tweede en derde doelman op de Duinwetering..
 • Voor de agenda: in principe worden de knock-out wedstrijden in de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup gespeeld op 5, 12, 19 en 26 april (dinsdagavonden om 20 uur). Er kan wellicht een verandering in dit schema plaatsvinden, maar daarvan zal onze redactie de lezer op de hoogte houden. Maar bij zin en tijd voor leuk en open voetbal…avondjes lekker vrijhouden en gaan kijken! De loting vindt overigens plaats op vrijdag 25 maart.
 • Ook voor de agenda: zaterdag 11 juni is de dag van het vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal.nl. Details volgen nog via dit medium. De liefhebber hoeft in elk geval geen andere plannen te maken voor dit slotstuk van ons seizoen.
 • Voor de ouders van kids die bij vv Oegstgeest voetballen: pak de agenda, ga naar de site van Oegstgeest en noteer alle toernooien die de jongens en meisjes ‘op verplaatsing’ spelen.
 • Er wordt gelukkig nog geklaverjast bij verschillende verenigingen. Bij Warmunda doen ze dat voor het goede doel: ,,Vrijdag 11 maart aanvang 20.30 uur. Kantine open 20.00 uur. Inschrijfgeld is 5 euro. De opbrengst komt ten goede van de ZONNEBLOEM.”
 • Van de Meerburg site geplukt: ,,Op vrijdag 8 april zal er voor de totale jeugdtrainersstaf een thema-avond plaatsvinden. De Wiel Coerver-methode zal centraal staan tijdens deze bijeenkomst. De Wiel Coerver-methode is wereldwijd zeer populair en …..” De site vermeldt de rest.
 • Niet iedere club gebruikt een internetsite voor nieuws. FC Rijnland ziet Facebook als het ideale medium. Nieuws en heel veel foto’s op hun Facebook pagina.
 • Over Facebook-pagina gesproken: die van LeidenAmateurVoetbal bevat sinds enkele weken veel meer content en dat is terug te zien in het aantal likes en het aantal volgers. Ga zo door, hoe meer zielen..
 • Niet alle nieuws is leuk nieuws. Voorschoten’97 meldt het volgende: ,,Deze week kregen wij het trieste bericht dat Bob Vonk afgelopen vrijdag is overleden. Bob Vonk was 92 jaar en daarmee het oudste lid van Voorschoten ’97. Bob werd in 1935 lid van onze vereniging en was derhalve meer dan 80 jaar (!) verbonden aan het lokale voetbal. Etc”. Het gehele bericht op de site van Voorschoten’97.
 • Op de vernieuwde Boshuizen website een kort bericht: ,,Voor de vijfde maal vindt op zaterdag 4 juni het Frans de Vette toernooi plaats. Het is een 7 tegen 7 toernooi voor senioren.” Het is nog ver weg, dus nader nieuws zal volgen.
 • Hazerswoudse Boys brengt een eigen digitaal clubblad, de Sportvriend, uit. Op de site is nu de nieuwe versie verschenen.
 • Ook de jongste voetballertjes verdienen goede trainers. Zwammerdam heeft een nieuwe oefenmeester voor de D1 en B1: ,,Voor het nieuwe voetbal seizoen zal Kevin Ruiter de nieuwe trainer van VV Zwammerdam D1 worden. Hij zal in deze functie Edwin van der Neut gaan vervangen die doorschuift naar VVZ B1. We hebben met Kevin een enthousiaste en ambitieuze trainer in huis kunnen halen voor deze talenten (overigens is Kevin speler van de hoofdmacht).”
 • In de rubriek Oude Clubhelden van LAV een verhaal op de site van RCL: ,, Dominee Johann Peter Honnef: ,,Voetbal was zijn leven”. Cathrien Honnef praat in haar smaakvol ingerichte appartement met liefde over haar vader,…… enz”
 • Oegstgeest en UDO werken in grote harmonie en slagvaardigheid aan hun fusie. Daar kunnen anderen nog wat van leren. Een verhaal op de site van LeidenAmateurVoetbal is donderdag terug te lezen.
 • In hetzelfde stuk komen de voorzitters van ASC en UDO aan het woord over de mogelijk laatste derby tussen de beide clubs,  zwartgeel tegen zwartrood dus.
 • WVC behoorde tot afgelopen zaterdag tot de zeven teams zonder overwinning, bezien vanuit alle standaardklassen. De fusieclub was daar niet trots op en doorbrak j.l. zaterdag de negatieve spiraal. Oudewater werd met 1-2 geklopt door doelpunten van Maarten van der Meer en Roel Gortzak.
 • Quick Boys is met een indrukwekkende reeks bezig in de Hoofdklasse B en lijkt af te stevenen op de Topklasse of beter Derde Divisie, zoals deze straks heet. Misschien nog wel opvallender is de serie waar Warmunda mee bezig is. De blauwwitten verloren al vijftien keer achtereen geen wedstrijd meer. Het is niet duidelijk of er ooit zo’n succes is geboekt door de Warmondse vereniging.
 • VV Oegstgeest gaat nog steeds aan kop in LatjeTrap, dankzij Roy Elkerbout en vooral Jerry Ubink. Komende vrijdag wordt getoond of Kagia de nieuwe lijstaanvoerder is. Coming-up: UDO (zo), Lugdunum, LSVV’70, DoCoS, Leidsche Boys (za en zo), GHC, Roodenburg (za en zo), Zwammerdam en UVS!

 

Seven gifts artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten