Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lopend Vuurtje (26), 11-16 maart

ALV artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Het elfde Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer zesentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 22 maart voor 22 uur!

 • Kagia jeugdleiders en -trainers in nieuw jasje! Afgelopen week ontvingen alle 75 jeugdleiders- en trainers van v.v. Kagia een nieuwe coachjas, beschikbaar gesteld door Plaza de Stoete/Brasserie de Buren, L.I.S. Lucht Installatie Systemen en een aantal vrienden van Stichting Spieren voor Spieren. Een nieuwe mijlpaal in de historie van de jeugdafdeling van voetbal vereniging Kagia uit Lisserbroek, die inmiddels meer dan 300 jeugdleden groot is. Sponsoren bedankt!
 • Het lukte de zaterdagtak van WVC (fusieclub, voorheen SVOW) zestien wedstrijden niet om een wedstrijd te winnen. Vorige week was het zo ver en kon er voor het eerst een biertje worden gedronken. Afgelopen zaterdag was het weer raak. Aarlanderveen moest er met 5-1 aan geloven. WVC is nog wel laatste, maar het seizoen lijkt al gered.
 • Ondertussen is nu de zaterdagtak van UDO het lelijke eendje wanneer het gaat om een puntenaantal dat schamel genoemd mag worden. De geelzwarten verzamelden pas vijf punten en er viel pas eenmaal een zege te noteren. Dat was uitgerekend op de eerste speeldag (05-09-2016), waardoor de Oegstgeestenaren toch eenmaal aan de kop hebben gestaan. Er werd toen gewonnen van Wilhelmus. Dat is de club die nog minder presteert met 1 punt uit achttien wedstrijden. Liefst 105 keer moest de doelman al vissen..
 • De schorsing van Voorschoten’97-spits Richard Guffens is aangepast. De Leidenaar had zeven wedstrijden aan zijn broek gekregen vanwege een slaande beweging aan het adres van een speler van Valken’68 (13 februari, 2-1). Voorschoten’97 ging echter in verweer en kreeg daarbij steun van Valken’68 en Leidenamateurvoetbal.nl. Er waren namelijk beelden van de wedstrijd en daaruit bleek dat er sprake was van een duwfout. De straf is omgezet van zeven naar drie wedstrijden.
 • MMO is verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De laatste weken krabbelt de formatie van Pascal Verschoor op. Zo werd j.l. zondag gewonnen van titelkandidaat avv Alphen (4-2). Opvallend was dat Jeroen Disseldorp een belangrijk aandeel had in de zege met drie treffers. Een week eerder kwam Disseldorp ook al tot een hattrick.
 • FC Boshuizen ziet spelers vertrekken zoals Mehmet Güngör (Ter Leede), Rick Arnoldus (Katwijk) en Lars van Bommel (Valken’68). Daar kwam Michael Schouten, terug naar VVSB, bij. Een aantal van deze transfers waren al eerder terug te vinden op deze website. Ondertussen zijn er ook spelers die juist volgend seizoen hun opwachting zullen gaan maken op de Boshuizerkade. De laatste naam die inmiddels werd bevestigd is die van Rick Siere, die overkomt van Quick Boys. Eerder werd Ron de Roode (jr) al gestrikt, eveneens speler op Nieuw-Zuid.
 • Ook Voorschoten’97 moest al de nodige veren laten, maar vanaf sportpark Adegeest komt er ook regelmatig goed nieuws. Zo keren Qendrim Gashi en Soufiane Boukhidous terug, na een kortstondig verblijf bij GHC. Enrico Geus (foto) komt over van Stompwijk’92 en Danny van den Berg komt eveneens de gelederen versterken. Van den Berg speelde eerder voor Zwaluwen, FC Lisse en Sparta.
Enrico Geus (Small)
 • Van de RCL-website: ,,Wij zijn blij dat de trainers voor de senioren damesselectie voor het nieuwe seizoen vroegtijdig bekend zijn. VR1:Janet Griffioen heeft haar contract met RCL voor 1 jaar verlengd. Zowel RCL als Janet zijn erg tevreden over de ontwikkelingen bij RCL met betrekking tot het damesvoetbal. Na de degradatie van vorig seizoen is het plezier en spelvreugde terug gekeerd met als resultaat een goed draaiend VR1 in de hoofdklasse. VR2: De huidige trainer van de MA1, Jeroen Redegeld, gaat de uitdaging aan met VR2. Jeroen de laatste jaren zeer actief in het meiden voetbal bij RCL gaat nu de overstap maken naar de senioren. RCL is blij dat een clubman als Jeroen behouden blijft voor het damesvoetbal binnen RCL. Wij wensen Janet en Jeroen heel veel succes voor volgend seizoen en hopen hiermee een basis gelegd te hebben dat zowel Vr1 en Vr2 weer stapjes omhoog kunnen maken”, aldus de Rode Draad Groep.
 • Vrijdag 18 maart zal er weer een Old Stars Café plaatsvinden. Dit keer is GHC de gastheer. Vanaf 18 uur staat de deur open. Entree bedraagt 10 euro, u krijgt daarvoor vier consumpties en een aantal hapjes. Lekker even bijbabbelen aan het einde van de week.
 • vv Oegstgeest is ook al druk doende met volgend seizoen. Als trainer werd Huig Jan Heeringa al aangesteld en de nu bij FC Rijnvogels 2 werkzame trainer neemt Adil Harfaoui en Danny Weenink mee. Bob den Hollander keert terug van een avontuur bij Voorschoten’97 en Ramon Bakker gaat eveneens weer het geel en rood dragen. Rens van Klaveren en Robin Noort zijn aan hun laatste seizoen bezig bij Valken’68 en strijken ook neer op de Voscuyl.
 • GHC heeft twee nieuwe sponsoren: Totaalwarmte en als bordsponsor New York Pizza.
 • DoCoS ziet Ian van der Wilden naar Leiden komen. Van der Wilden speelde eerder bij UDO, maar had tijdelijk afstand genomen van de voetballerij.
 • In de week van 21 tot 25 maart is er geen toto in verband met (te) summier inhaalprogramma.
 • Volgt u ons al via twitter (@voetbalinleiden)? Nee? Dan wordt het de hoogste tijd. Veel nieuwtjes worden door ons via dit medium gedeeld en we zijn bijna al bij 1900 volgers. In het gros van de weekenden verzorgt onze redactie ook nog eens veel tussen-en eindstanden van de regionale velden. Altijd handig om te weten hoe het met uw cluppie gaat of met die concurrent..
 • Kagia en Koudekerk deden tot aan het voorbije weekend volop mee in de strijd om de titel. Beide ploegen verloren echter, Kagia van WDS en Koudekerk van DoCoS, en dat betekent dat de genoemde Leidse club in een zetel zit richting de titel. Opvallend was dat zowel Anton Wijsman als Alex Redel ontbraken op de bank bij respectievelijk de Lisserbroekers en Koudekerk vanwege ziekte. Het zegt niet alles en misschien zelfs niets, maar toch. Wellicht hoopt het ondertussen weer herstelde koppel dat Nico van der Salm binnenkort ook een keer verstek moet laten gaan op zaterdagmiddag.
 • Ook Dick Jan Ente ontbrak bij Voorschoten’97 (za), maar dat vanwege een schorsing. Ente werd op de bank waargenomen door Ronald van Delft. Dit leidde wel tot een succes. Voorschoten’87 won met 3-2 van CSW en kreeg zo weer wat lucht op de ranglijst.
 • Alvast voor de agenda voor spelers, trainers en besturen: zaterdag 11 juni vijfde Event (lustrum) van Leidenamateurvoetbal.nl. Plaats van handeling volgt spoedig! Block uw agenda, in elk geval tussen 13 en 18 uur!
 • Van de website van de Leidse cultclub: LSVV’70 won niet alleen zelf zaterdagmiddag voor de achtste keer op rij, een aantal concurrenten haakten tegelijkertijd definitief af voor de titel. Met dank aan VV Leiden. De vrienden van De Mors gingen op bezoek bij Blauw Zwart en boekten een klinkende 2-3 zege. De aanmoedigingspremie van wat alcoholische versnaperingen in combinatie met wat wulpse studentes zullen binnenkort afgeleverd worden bij de equipe van trainer Maurice Jansen. Hulde voor Ivo Nolet, Yannick van der Meel en alle andere helden van VV Leiden. We zullen dit als LSVV’70 niet snel vergeten!

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten