Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lopend Vuurtje (27), 17-24 maart 2016

Brasserie VIS artikelbanner
Catsanddogs artikel

Het twaalfde Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer zevenentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 29 maart voor 22 uur!

 • Op maandag 28 maart 2016 vindt het 12e D-selectie Paastoernooi van Voorschoten ’97 plaats. Het D-toernooi is inmiddels toe aan haar 12e editie en is daarmee een traditional geworden. Op de erelijst van winnaars prijken onder andere de namen van Feyenoord, Sparta, AA Gent, VfL Bochum , AC Milan en PEC Zwolle, dat de afgelopen editie won. Na maanden van voorbereidingen achter de schermen, kan de organisatie van het D-toernooi weer een mooi affiche presenteren.16 clubs uit drie landen zullen om de hoogste eer gaan strijden.De negen Nederlandse deelnemers zijn: Feyenoord (terug van weggeweest!), SBV Excelsior, VVV Venlo, ADO Den Haag, NAC Breda, FC Groningen, SC Heerenveen, Roda JC (debutant!) en Voorschoten ’97. België is goed vertegenwoordigd met zes clubs: Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KV Mechelen, SK Lokeren en Lierse SK. Uit Duitsland tenslotte komt VfL Bochum, dat het toernooi al twee keer wist te winnen. Net als de voorgaande edities staat het toernooi mede in het teken van het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF). Op 28 maart vragen we extra aandacht voor het belangrijke werk van deze stichting. Vragen over het evenement kunnen gesteld worden via het e-mailadres o12paastoernooi@voorschoten97.nl of telefonisch via Maarten Hillenaar, 06-24802896. Komt dat zien op maandag 28 maart!
 • Meer nieuws vanaf sportpark Adegeest. De eersteklasser heeft zich voor komend seizoen versterkt met doelman Sven Tourné van vierdeklasser Woubrugge en met Tommy Jimenez van DHC.
 • Ricardo van Rijswijk verruilt eersteklasser ARC voor Koudekerk. Bij de derdeklasser zullen echter ook spelers vertrekken. Akke Pennin gaat bij een Amsterdamse club spelen, omdat hij daar woont en Roy van den Berg gaat zijn kunsten vertonen bij TAVV. Mike van Velzen gaat in een vriendenteam spelen aan de Gruttolaan en Bryan van Delft is vooralsnog een vraagteken.
 • De komende tijd zal trainer Alex Redel het bij Koudekerk moeten doen zonder de aan zijn knie geblesseerde Bas van Heerdt, terwijl Roy van den Berg deze week geopereerd wordt aan zijn knie en ook voorlopig buitenspel staat. Sydney de Schepper en Jay Langejans zijn nog geschorst.
 • Nick Scheurwater krijgt bij RCL gezelschap van zijn jongere broer Danny. Momenteel speelt de aanvaller voor de zaterdagtak van UDO.
 • Kevin Blom was het al en Danny Makkelie doet zijn uiterste best het ook te worden: Vriend van het ARC-Heitingatoernooi. En daarom komt Danny op woensdag 30 maart a.s. naar Sportpark Zegersloot. De internationaal scheidsrechter leidt de vorig jaar geïntroduceerde informatie- en instructiebijeenkomst voor de scheidsrechters die zich reeds hebben aangemeld voor de 11e editie van het ARC-Heitingatoernooi. Maar ook hoopt de organisatie met deze sessie een aantal extra scheidsrechters te werven. Daarom wordt ook iedereen die denkt dat hij/zij het leuk vindt om te fluiten op het met afstand leukste pupillentoernooi van Nederland (toernooidagen zijn 5, 6 en 7 mei 2016) hierbij van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn! Om 19:30 uur start de avond in het Businesshome van ARC de Triomphe. Rond 21:30 uur zal er worden afgefloten. Als u aanwezig wilt zijn, wilt u ons dat dan even laten weten? Graag via een e-mail naar info@arc-heitingatoernooi.nl
 • Op zondag 5 juni 2016 is het weer zover, het jaarlijkse sponsortoernooi bij GHC voor de 29ste keer georganiseerd door de PR-Commissie. Inschrijven kan met 1 of meerdere teams voor de prestatieve of de recreatieve poule via een email naar prcommissie@vv-ghc.nl.Vorig jaar was het weer een groot succes, met veel deelnemende sponsors. Winnaars waren Simon Smit stucadoorsbedrijf, (de”vluggejaapies”) voor de recreatiepoule en Schoonmaak- en glazenwasserbedrijf Henk van Voorthuijzen voor de prestatiepoule. We willen er weer een sportieve en gezellige dag van maken met een groot aantal deelnemers en een gezellig stukje muziek. Meer weten: zie de website van GHC.
 • Op woensdag 30 maart 2015 organiseert UVS een open dag voor zowel jongens als meisjes. UVS organiseert de dag speciaal voor voetballers en voetbalsters die zichzelf in de kijker willen spelen. Deze dag is voor iedereen in de hieronder aangegeven leeftijdscategorieën. Beleef een supermiddag O.L.V gediplomeerde trainers. Vrijdag 25 maart om 20:00 uur sluit de inschrijving. Meer weten? Zie de UVS-website.
 • Van de Kagia-website: Verschillende verenigingen in de Haarlemmermeer  kiezen zowel voor het spelen op het veld en zaal. Kartrekker Luis Carrera ( VVC) pakte samen met de medewerkers van de KNVB de handschoen op. Hij sprak met mensen van verschillende verenigingen en dit leidde er toe dat er een kleine competitie start .Hij is er van overtuigd dat dit voor de spelertjes belangrijk is. In de afgelopen jaren hebben al veel topspelers en toptrainers aangegeven wat de waarde is van zaalvoetbal. Arsene Wenger vertelde o.a. dat Spelers in het zaalvoetbal voortdurende beslissingen nemen. Als je de bal ontvangt heb je meerdere opties . In de zaal beland je vaak in deze situaties en daarom wordt je zoveel beter als je het doet. De teams van de clubs FC VVC , FC Kagia en SCW starten aankomende donderdag in SportPlaza Estafette (Nieuw- Vennep). De wedstrijden beginnen om 18.00 uur. De KNVB plant de competitie altijd op dezelfde avond In dit geval is het mogelijk om de wedstrijden achter elkaar te plannen.Wij wensen de begeleiden en het team succes bij deze leuke pilot.
 • Nieuws vanaf ‘Het Overbos’, ofwel van vierdeklasser Warmunda: De club laat weten dat het navraag heeft gedaan bij de KNVB over de invulling van vrijgevallen plaatsen vanwege het weer wegvallen van diverse zondagclubs. Deze zullen, zo laat men bij de voetbalbond weten, worden benut via de nacompetitie. Warmunda zal dus als nummer 2, grote kans dat de ploeg van Alan Campfens op die plek blijft staan, niet rechtstreeks promoveren. Toch kan het dan nog steeds zo zijn dat er wordt besloten dat het duel niet gespeeld behoeft te worden en dat beide ploegen doorgaan. Vooralsnog staat met potlood ingevuld: Warmunda speelt tegen de nummer elf uit 3C. Op 29 mei uit en een week later in Warmond.
 • FC Lisse meldt dat er volgend seizoen geen zondagtak meer zal bestaan. De reden is dat er te weinig spelers resteren voor het seizoen 2016-2017. Er wordt op Ter Specke nog gehoopt op een wonder, maar de geelbaluwen zullen vrijwel zeker uit de tweede klasse verdwijnen en dus ook niet in een andere klasse uitkomen.
 • Deze week is er vanwege een te summier programma geen toto. De winnaar van de vorige toto luistert naar de naam Jay Langejans. Er zullen nog zes toto’s volgen dit seizoen, dus ga nog voor een leuke prijs!
 • Binnenkort meer nieuws over de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup, maar na de wedstrijden van dinsdagavond 22 maart zijn in elk geval de laatste acht clubs bekend geworden, die door zullen gaan naar de knock-out fase. Dat zijn in willekeurige volgorde: FC Boshuizen (zo), RCL, Voorschoten’97 (zo), Kagia, FC Rijnvogels, UVS, DoCoS en Lugdunum.
 • Toch verdienen ook de zaterdag-en zondagtak van Leidsche Boys, LSVV’70, de zaterdag-en zondagtak van Roodenburg, GHC, VV Leiden, FC Rijnland, Football Factory, Valken’68, FC Boshuizen (za) en vv Oegstgeest een groot compliment. Het toernooi leverde leuke, open wedstrijden op met een sportief karakter. En waar winnaars zijn, behoren ook verliezers een schouderklop te ontvangen.

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten