Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lopend Vuurtje (28), 25-30 maart

Mooi artikelbanner
Duke of Oz artikel

Het dertiende Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer achtentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 29 maart voor 22 uur!

 • Voor de liefhebber van cijfers: drie regionale clubs zijn met een indrukwekkende reeks bezig. Zo verloor hoofdklasser Quick Boys al vijftien keer op rij niet. De laatste nederlaag dateert van 3 oktober 2015, toen Noordwijk de Katwijkers met 0-1 versloeg. Warmunda, vierdeklasser op zondag, maakt het nog bonter. De laatste nederlaag dateert van 20 september 2015, Kickers’69 won toen in Warmond. De teller staat op zeventien keer ongeslagen! En dan is daar nog DoCoS, de onbetwiste leider in 3A op zaterdag. Na 12 september 2015 werd er geen nederlaag meer geleden. Lugdunum was de laatste die winnend van het veld liep na een confrontatie met DoCoS. Ofwel, de mannen van Nico van der Salm zijn al achttien wedstrijden op rij niet meer geklopt! Tellen we daar de Koetshuis Cup bij op dan komen we uit op 21 (!) wedstrijden. Welke ploeg houdt de reeks vol tot het einde?
 • Een ploeg die na de winterstop nog geen klop kreeg is RCL. De tweedeklasser op zaterdag is daardoor opgerukt naar de derde plaats en staat bovenaan in de strijd om de derde periodetitel.
 • LeidenAmateurVoetbal is al druk bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen. Het redactieteam blijft echter afhankelijk van deelname van clubs en van steun van sponsoren. Doet uw club nog niet mee, maar zijn er wel oren naar? Of heeft uw bedrijf sympathie voor al ons werk en wil eens zien wat de mogelijkheden zijn om te ondersteunen? Mail dan even kort naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. U bent van harte welkom, want zonder voldoende steun kunnen onze plannen niet worden gerealiseerd!!!!!!
 • Drie van de vier wedstrijden in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup in de knock-out fase staan ondertussen vast. Voor de agenda, zaterdag 16 april: RCL-FC Rijnvogels (14.00 of 14.30 uur, wordt vervolgd), Kagia-FC Boshuizen en DoCoS-UVS (17.00 uur). Voor de wedstrijd Lugdunum-Voorschoten’97 (zo) wordt nog gekeken naar een geschikte datum, vermoedelijk dinsdag 19 of 26 april. Wordt vervolgd.
 • FC Rijnvogels organiseert een meidendag lazen we op de site van de Katwijkse club: ,,De meiden- en damesafdeling nodigt jou uit voor de meidendag bij FC Rijnvogels op woensdag 13 april. We willen met z’n allen laten zien wat een leuke club FC Rijnvogels is. We hebben een leuk en sportief programma gemaakt zo…. etc.”
 • Niet alleen het vlaggenschip van FC Rijnvogels heeft succes, ook de A1 timmert aan de weg: ,,Het bekersprookje van de Rijnvogels gaat door. Met een sterk optreden vooral na de pauze wordt op deze eerste echte lentedag Honselersdijk A1 opzij geschoven. Dat de vele toeschouwers rond het hoofdveld tot de laatste minuten een spannende wedstrijd te zien krijgen heeft de A1….” Details van dit en het voorgaande bericht op de site van Rijnvogels.
 • Het D1 toptoernooi van Voorschoten ’97 is gewonnen door ADO Den Haag. Het Onder 12 team van de profclub uit de regio was in de finale met 2-0 te sterk voor het Belgische SK Lokeren. Het brons was voor Club Brugge, terwijl thuisploeg Voorschoten’97 beslag legde op de 4e  plaats. Op de site is ook een fraaie fotoserie te zien.
 • Over website gesproken: GHC heeft een geheel nieuwe en eigentijdse site in gebruik genomen. Het is een bezoekje meer dan waard.
 • We blijven even surfen op internet. De site van LSVV’70 is voor de liefhebber (van kolder) onweerstaanbaar. Onder de kop ‘Nog slechts vijftig kaarten beschikbaar voor finale in Vierde Klasse A’ een voorbeschouwing van de knaller tegen Haagse Hout.
 • Een reminder: bij RCL kun je je voetbalkennis testen in een heuse pubquiz (met buffet). Alles hierover op de site van de Leiderdorpers natuurlijk.
 • Het is Kagia eindelijk gelukt de vrouwenselectie op de foto te krijgen getuige het volgende bericht: ‘,,Het heeft heel wat tijd gekost om de dames op de foto te krijgen maar afgelopen zaterdag is het toch gelukt.  Bijna het hele elftal (lees twintigtal) staat in de nieuwe outfit te stralen.  Een prachtige outfit gesponsord door ……” Wie er sponsort en hoe de dames op de foto staan is te zien op de site van Kagia.
 • Meer nieuws uit Lisserbroek: ,,Zoals eerder al aangegeven wil Kagia de “dunne” selectie verder uitbreiden voor het seizoen 2016 – 2017. v.v. Kagia wil niet alleen in breedte groeien maar ook in kwaliteit. Met de aanvulling van onderstaande spelers zijn wij van mening dat we een mooie eerste kwalitatieve aanvulling hebben voor de al bestaande jonge selectie groep.”. Het bericht was eerder ook op LAV te lezen en in een wekelijkse up-date wordt de regionale spelerscarrousel geplaatst.
 • Het loopt storm bij de inschrijving voor het jeugdsportweekend van Lugdunum: ,,Op 28 en 29 mei organiseert de Jeugd Recreatie Commissie weer het jaarlijkse sportweekend voor de mini F t/m de MB1 (en kinderen van Leden t/m 15 jaar.) Inschrijven kan online. Er zijn al 52 aanmeldingen binnen.
 • Zoals eerder vermeld wil Lugdunum zich inzetten voor de spierziekte SMA, om de onderzoeken te starten is hier een bedrag voor nodig van 250.000 euro. Oud profvoetballer en speler van Lugdunum zaterdag 1, Tim de Cler, had een mooi shirt ter beschikking gesteld, de veiling is inmiddels gesloten en heeft een mooi bedrag van 200 opgehaald. Hulde voor dit initiatief.
 • Zwammerdam ontvangt zaterdag koploper DoCoS. Daar wordt niet achteloos mee omgesprongen: ,,De voetbalwedstrijd VVZwammerdam – DoCoS is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Cees van Leeuwen zal deze middag het radioverslag verzorgen.”
 • UDO is trots op de C!: ,,Nadat UDO C1 afgelopen zaterdag een zwaarbevochten overwinning boekte op de leeftijdsgenoten van Lugdunum (1-2 winst, red.) mochten zij op tweede paasdag weer aan de bak.” Waarom men in Oegstgeest zo trots is valt te lezen op de site van de club uit Oegstgeest.
 • In navolging van Lugdunum gaat ook Leidsche Boys een benefietwedstrijd organiseren voor Riley (zie ook: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2016/voetbalnieuws-leiden/lugdunum-zet-zich-in-voor-acht-maanden-oude-baby-riley/). Op 15 april zal er gespeeld worden. Entree 2,50 euro die ten goede zal komen aan de stichting. Na de wedstrijd zal er een disco zijn en er zal een loterij worden georganiseerd.
 • Het bestuur van Voorschoten’97 prijst zich gelukkig een nieuwe secretaris te hebben gevonden. Veronique Esman is de kandidaat om Aat Klaassens op te volgen. Een en ander moet nog geformaliseerd worden tijdens de komende Algemene Ledenvergadering. Verder heeft de club een kandidaat gevonden voor de functie van bestuurslid selectievoetbal. Igor van den Essen moet in die functie Roelof Veldhuis opvolgen.
 • Koos Moes is bij vierdeklasser Alphia gehuldigd voor 40-jarig lidmaatschap. Chapeau, Koos.
 • Er gaan geruchten dat Wilhelmus en FC Boshuizen het seizoen niet afmaken in de vierde klasse A. Wanneer dit juist blijkt te zijn, zou dit uiteraard gevolgen hebben voor de stand: Valt Wilhelmus weg dan bovenste helft: LSVV’70 17-39, Haagse Hout 16-34, Blauw Zwart 17-34, VVSB 17-32, vv Leiden 17-30 en Roodenburg 16-28. Komt ook FC Boshuizen te vervallen dan ziet de stand er in de kop als volgt uit: LSVV’70 15-33, Haagse Hout 15-31, Blauw Zwart 15-31, vv Leiden 16-30, VVSB 15-28 en Roodenburg 15-25. Laten we hopen en ervan uitgaan dat de geruchten onjuist zijn. Competitievervalsing immers niet wenselijk.
 • Eersteklasser Alphense Boys heeft het contract met verdedigers Raychelo Fecunda en Milan van Schaijk verlengd.
 • ARC ziet Robbie Nagtegaal vertrekken. Hij keert terug naar zijn oude liefde avv Alphen.

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten