zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwingen FC Rijnvogels en FC Boshuizen (17-18 december)

Voorbeschouwingen FC Rijnvogels en FC Boshuizen (17-18 december)

-

ZATERDAG 17 DECEMBER

VOORBESCHOUWING VVOG-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Rijnvogels vliegen uit naar Harderwijk om daar VVOG in de return te ontmoeten. Willen de roodwitten met een klein beetje goed gevoel de kerstdagen ingaan, zullen er weer eens drie punten moeten worden gepakt om uit de gevarenzone te verdagen. Het wordt tijd na een serie nederlagen waarvan de laatste op eigen bodem tegen Harkemase Boys wel bijzonder hard aan kwam. Het team van trainer Hein van Heek speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waarin ook bij tijd en wijlen veel beter werd gepresteerd zoals bijvoorbeeld tegen Quick Boys en ASWH. De zeperd van afgelopen zaterdag moet dus maar snel naar de vergetelheid worden verwezen. Er kan lering uit worden getrokken. De belangrijkste les is om vanaf de eerste minuut bij de les te zijn en weer niet tegen een vroege achterstand aan lopen om vervolgens achter de feiten aan te blijven draven. Dat zullen de spelers toch ook wel beseffen? Maar goed, de uitdaging ligt er. Revanche nemen op zichzelf en op VVOG dat met 2-0 de openingswedstrijd op de Kooltuin won. Winst is belangrijk om het zelfvertrouwen weer terug te winnen.

ZONDAG 18 DECEMBER

OVV-FC BOSHUIZEN

Zondag staat andermaal de inhaalwedstrijd tegen OVV op de wedstrijdkalender. Voor de Leidenaren de mogelijkheid om bij een overwinning zich terug op de derde plaats te nestelen, naast VELO ui Wateringen. Meer zit er voorlopig niet in voor de mannen van de na dit seizoen afscheid nemend trainer Stefan Roodakkers. Een eventuele titel is al uit het hoofd gezet, maar mag ook niet als realistisch worden gezien. Ook in de tweede periode staat de teller na vier nederlagen, waaronder die tegen Alphense Boys afgelopen zondag (3-1), nog op nul. Met deze gegevens in het achterhoofd zullen de blauwgelen dus vrij en onbevangen aan de uitwedstrijd in Oostvoorne kunnen beginnen. Ook al zit de klad erin, een driepunter zou uitermate welkom zijn om de neerwaartse spiraal van de serie nederlagen te doorbreken. OVV, dat onderaan in de middenmoot vertoeft, moet in principe te pakken zijn. Doch standen op de ranglijst hebben in het verleden al zo vaak geleerd dat dit niets, maar dan ook niets zegt.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read