dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRoy Elkerbout (vv Oegstgeest) zoekt het hogerop bij DoCoS en meer transfers

Roy Elkerbout (vv Oegstgeest) zoekt het hogerop bij DoCoS en meer transfers

-

DoCoS heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over Roy Elkerbout. De 22-jarige middenvelder is afkomstig van vv Oegstgeest en speelde eerder jarenlang voor UDO. ,,Ik verwacht dat ze dit jaar promoveren naar de tweede klasse”, licht Elkerbout zijn overstap toe. ,,Een mooi niveau om op te acteren.”

Roy vvo (Small)
Elkerbout (foto), die na Simon Jouby (Voorschoten ’97) en Ian van der Wilden (geen club) de derde nieuwkomer is bij DoCoS, heeft een verleden met trainer Nico van der Salm. ,,Hij kent mij nog uit de jeugd van UDO. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en zo is het tot stand gekomen. Melvin (Zweistra) spreek ik ook nog regelmatig en met hem heb ik hier ook over gesproken. DoCoS speelt goed verzorgd voetbal waarbij achter alles een idee zit en er staat een leuke jonge groep.”

Na één seizoen houdt Oegstgeestenaar Elkerbout het dus al voor gezien bij de plaatselijke VV in zijn dorp. Spijt heeft hij echter niet van zijn keuze afgelopen zomer. ,,Ik heb een erg leuk jaar gehad. Maar sportief wil ik het een stapje hogerop proberen en dit was er de perfecte kans voor.”

Van tweedeklasser GHC kwam al nieuws naar buiten de voorbije tijd, maar vandaag liet de club weten weer drie nieuwe spelers te kunnen verwelkomen. Zo komt Derek Hachmang over van Roodenburg en van SJZ wordt Hans Coret overgenomen, die het aan het begin van het seizoen nog probeerde bij GDA. Daniel Coret zal eveneens verkassen vanuit Zoeterwoude, om neer te strijken aan de Vliet bij GHC. Bij Voorschoten’97 (za) worden drie spelers toegevoegd aan de A-selectie, komende uit de jeugd. Het gaat daarbij om Peer van Paasen, Justin van Wijk en Jurgen van der Hulst. Foreholte zal volgend seizoen gebruik gaan maken van de diensten van Joost den Hollander, nu nog actief bij UDO (zo).

Hans Stehouwer
Hans Stehouwer
Verslaggever sinds 2014. Ook elders journalistiek actief. Voorbeschouwingen en Facebook, laat Hans maar schuiven, Hans@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read