dinsdag, april 23, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 10): 2016 nog geen goed jaar voor...

Van Amateur naar Prof (deel 10): 2016 nog geen goed jaar voor veel regiogenoten

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 10 blikken we terug op de periode van 11 februari tot 26 februari. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken?

Eredivisie

Leidenaar Ricardo van Rhijn (Ajax) was tegen FC Groningen (1-2 winst) en Excelsior (3-0 winst) invaller. De rechtsachter kwam tot dusver pas acht keer in actie voor het eerste elftal. Erik Falkenburg wist met Willem II nog niet te winnen in 2016. Ook tegen De Graafschap (0-0) en FC Utrecht (2-1 verlies) werden de drie punten niet gepakt. Het betekende alweer het zevende duel zonder zege voor de Tilburgers. Falkenburg, die in de jeugd uitkwam voor VV Oegstgeest en UVS, kwam dit seizoen tot acht doelpunten, maar de laatste keer dat de middenvelder tot scoren kwam is begin december 2015.

Het Excelsior van trainer Alfons Groenendijk en aanvaller Stanley Elbers was dit kalender ook nog maar weinig succesvol. De Kralingers pakten slechts twee punten uit de laatste zeven wedstrijden. De confrontaties met ADO Den Haag (2-4) en Ajax (3-0) gingen verloren in de afgelopen twee weken. Elbers stond in beide duels in de basis.

Net als Falkenburg, Groenendijk en Elbers verging het regiogenoten Dirk Kuijt en Jens Toornstra (Feyenoord) ook bijzonder slecht in de maanden januari en februari. Afgelopen zondag tegen Roda JC werd pas het eerste punt gepakt van 2016. Kuijt maakte de 1-0 in de eerste helft, maar na rust kwam Roda nog langszij. Toornstra zat het hele duel op de bank. NEC ging met Lucas Woudenberg in de basis in eigen huis onderuit tegen de koploper PSV (0-3). Op bezoek bij SC Heerenveen werd een punt gepakt door de Nijmegenaren (1-1). Woudenberg was in beide wedstrijden basisspeler.

Jupiler League

Randy Wolters (Go Ahead Eagles) is nog altijd geschorst na zijn rode kaart die hij kreeg tegen FC Den Bosch. Hij kan komende zondag tegen Sparta Rotterdam zijn rentree maken voor de Deventenaren. Voormalig UVS’er Sven Verlaan (FC Den Bosch) zat tegen Helmond Sport (0-0) en Achilles ’29 (1-2 verlies) op de bank.

Voorhouter Django Warmerdam pakte met Jong Ajax uit de laatste twee duels vier punten, tegen respectievelijk Go Ahead Eagles (2-2) en FC Oss (1-2 winst). De middenvelder maakte twee keer de negentig minuten vol.

Oud-FC Lisse doelman Wesley Zonneveld won met Telstar bij Fortuna Sittard (0-3), maar verloor in eigen huis met 1-3 van Sparta Rotterdam. Katwijker Cor Varkevisser is nog altijd afwezig bij Velsenaren. Nick Coster, oud-Alphense Boys, zag vanaf de bank toe hoe zijn club RKC Waalwijk twee keer met 1-0 onderuit ging. Eerst was FC Emmen te sterk, een week later ging Go Ahead Eagles er met de zege vandoor.

Buitenland

In Griekenland kwam voormalig FC Boshuizen-speler Garry Mendes Rodrigues niet actie voor PAOK Saloniki vanwege een blessure. Katwijker Aleksandar Bjelica kwam dat wel voor zijn club KV Mechelen. Met de verdediger in de basis, die in de jeugd voor VV Katwijk en Quick Boys uitkwam, won Mechelen twee keer een uitbeurt bij Sint-Truiden (0-3) en Zulte-Waregem (2-3).

Binnenkort volgt de volgende ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read