donderdag, maart 28, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 9): Wolters vier duels geschorst (één voorwaardelijk)

Van Amateur naar Prof (deel 9): Wolters vier duels geschorst (één voorwaardelijk)

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 9 blikken we terug op de periode van 27 januari tot en met 10 februari. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Jens Toornstra scoorde de 0-1 voor Feyenoord in ‘De Klassieker’ en Aleksander Bjelica (KV Mechelen) pakte een punt tegen topclub Anderlecht.

Eredivisie

Leidenaar Ricardo van Rhijn krijgt door het uitvallen van Kenny Tete weer meer speeltijd bij Ajax. Tegen Roda JC (2-2) speelde de rechtsback de hele wedstrijd. In ‘De Klassieker’ (2-1 winst voor Ajax), waar Alphenaar John Heitinga afscheid nam van het profvoetbal, moest Van Rhijn het duel vanaf de bank bekijken. Bij Feyenoord speelden Toornstra en Dirk Kuijt, maar zij verloren voor de zesde keer op rij in de Eredivisie na de thuisnederlaag een week eerder tegen ADO Den Haag. In de beker gingen beide regiogenoten door naar de halve finale dankzij een 1-0 zege op Roda JC in de verlenging.

Ook trainer Alfons Groenendijk en aanvaller Stanley Elbers zitten in een slechte fase bij Excelsior. De Kralingers pakten weliswaar een punt tegen Willem II en Vitesse (twee keer 0-0), maar de ploeg boekte al tien duels op rij geen zege meer. Elbers werd in de laatste twee duels als invaller ingezet.

Willem II, waar Erik Falkenburg onder contract staat, deelde de punten dus met Excelsior en speelde ook gelijk met Heracles Almelo (0-0). Met 21 punten staan de Tilburgers en Falkenburg op een vijftiende plek, één plaats boven Excelsior en de gevarenzone. Aanstaande zaterdag moeten er belangrijke punten worden gepakt, thuis tegen hekkensluiter De Graafschap.

Lucas Woudenberg begon het nieuwe jaar fantastisch met NEC door uit de eerste drie duels in 2016 zeven punten te pakken. In de laatste twee duels pakten de Nijmegenaren echter maar één punt, uit bij De Graafschap (1-1). Een week eerder verloor het thuis kansloos van AZ (0-3). Woudenberg was in beide wedstrijden basisspeler.

Jupiler League

Voorhouter Django Warmerdam (Jong Ajax) verloor met 2-1 op bezoek FC Eindhoven. De twintigjarige middenvelder kreeg in dat duel zijn vijfde gele kaart, waardoor hij de confrontatie met Telstar moet missen. Randy Wolters beleefde een slechte week bij Go Ahead Eagles. Een week geleden werd trainer Dennis Demmers ontslagen na de 1-0 nederlaag bij Achilles ’29 en afgelopen maandag kreeg Wolters tegen FC Den Bosch een direct rode kaart in de tweede helft. De aanvaller uit Leiden kreeg een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Bij Den Bosch behoorde oud-UVS’er Sven Verlaan niet tot de wedstrijdselectie. Ook in de beker tegen VVSB (2-3 verlies) zat Verlaan op de tribune.

Voormalig FC Lisse-doelman Wesley Zonneveld hield afgelopen vrijdag in het duel met MVV (4-0 winst) de nul. Een week eerder ging Telstar onderuit bij FC Emmen (1-0). Katwijker Cor Varkevisser is momenteel niet inzetbaar voor de Velsenaren.

Nick Coster, ex-jeugdspeler van Alphense Boys, zat bij RKC Waalwijk niet bij de selectie. Zijn ploeg leed twee keer een 3-1 nederlaag op vreemde bodem tegen respectievelijk Jong PSV en Almere City.

Buitenland

In Griekenland kwam voormalig FC Boshuizen-speler Garry Mendes Rodrigues met zijn ploeg PAOK Saloniki in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel met Atromitos. Tegen Olympiakos (1-0 verlies) zat Mendes Rodrigues niet bij de wedstrijdselectie. Na 21 speelronden staat PAOK op een vierde plaats.

De transfer van Helmond Sport naar KV Mechelen heeft Katwijker Aleksandar Bjelica goed gedaan. De verdediger miste nog geen minuut voor de Belgen, maar hij won tot dusver nog niet. Ook tegen Sporting Charleroi (3-2 verlies) en Anderlecht (2-2) werden de drie punten niet gepakt, hoewel het gelijkspel tegen Anderlecht een prima resultaat is

Binnenkort volgt de volgende ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read