HomeVoetbalnieuws-leidenFC Rijnland (za) voetbalt weer niet tot het einde

FC Rijnland (za) voetbalt weer niet tot het einde

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na het gestaakte duel tegen VVSB haalde FC Rijnland voor de tweede keer niet het einde van de wedstrijd. Dit keer blies de scheidsrechter definitief af na de eerste helft bij een stand van 1-0 voor de Leidenaren.

Aanvoerder Ozan Demirbas was allerminst ‘amused’. ,,Dit wil je als voetballer natuurlijk niet mee maken. Tegen VVSB hadden de spelers geen invloed op de gestaakte wedstrijd, want toen gooide een aanhanger roet in het eten. Nu was de sfeer in het veld wat grimmig en zijn er wat dingen gebeurd waardoor de scheidsrechter het welletjes vond. Dit is voor niemand leuk en zeker niet met het oog op het feest in Leiden. Als ik voor mezelf spreek dan ga ik de feestdagen toch anders in.”

Demirbas, vorig seizoen nog spelend bij GHC, had aanvankelijk geen reden tot klagen. ,,Nee, ik scoorde vanuit een penalty en het ging best redelijk. Ook was er op het veld niets aan de hand en we leken een leuke voetbalmiddag te gaan beleven. Helaas was er een grove overtreding van hun kant op een zeker moment en die heeft de scheidsrechter niet kunnen zien. Daarna werd het wat onvriendelijker. Bij een uitbraak van ons lag er weer een speler op de grond. Ik heb het zelf niet goed kunnen zien, maar van horen zeggen zou het zijn gegaan om een luchtduel waarbij mogelijk een elleboog betrokken was. Een speler van hun had daarbij een wond aan de wenkbrauw opgelopen en het bloed maakte het erger. In deze situatie had de scheidsrechter het ook niet gezien en dat kan hem ook niet kwalijk worden genomen.”

De scheidsrechter besloot voor de rust te fluiten en de gemoederen tot bedaren te laten komen. ,,De aanvoerders zouden bij hem worden geroepen na tien minuten om te kijken of er verder gespeeld kon worden. Helaas werd besloten om de wedstrijd niet uit te spelen. Erg vervelend en jammer allemaal natuurlijk. We zijn nog in afwachting van het oordeel van de KNVB aangaande de eerder gestaakte wedstrijd en nu dit. Er zal wel van alles gedacht worden en dat is nooit leuk. Hopelijk kan ik de volgende keer meer praten over waar het echt om gaat. Voetbal dus.”