Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Koetshuis ‘De Burcht’ Cup nu al een succes

B330 (Small)

De eerste speelronde van het in januari gestarte toernooi om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup is afgelopen week afgesloten. Voor deze eerste editie van het door Tom Holswilder, eigenaar van het genoemde restaurant en groot voetballiefhebber, en het team van de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl georganiseerde toernooi, schreven twintig eerste elftallen zich in. In de groepsfase, met vijf poules van vier ploegen, werd er flink op los gescoord met bijna zeven treffers per wedstrijd gemiddeld.

B336 (Small)

Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Nog voor de knock-out fase wordt door de clubs en volgers van het regionale voetbal al gesteld dat de opzet meer dan geslaagd is en dat het initiatief aan alle kanten wordt toegejuicht. Trainers spreken van ‘nuttige oefenpotjes tegen eens andere tegenstanders’ en van een ‘zeer gemoedelijke sfeer onderling’. Het grootste doel van de organisatie was om de regionale clubs nader tot elkaar te brengen en oude tijden te doen herleven.

B337 (Small)

 

Acht van de twintig ploegen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Het gaat daarbij om de nummers 1 van de poule en de drie beste nummers twee. De clubs gaan nu uitmaken in een knock-out wedstrijd wie de finales zullen gaan spelen op zaterdag 11 juni.

B348 (Small)

In poule A was FC Boshuizen (zo) de sterkste en werden Roodenburg (za), LSVV’70 en vv Leiden uitgeschakeld. Het studententeam van Freek Jansen, LSVV’70, sleepte overigens wel een gelijkspel uit het vuur tegen de eersteklasser. In poule B plaatsten DoCoS en FC Rijnvogels zich ten koste van vv Oegstgeest en de zaterdagtak van Leidsche Boys. RCL en Voorschoten’97 (zo) waren de sterksten in poule C, waarin ook FC Boshuizen (za) en Football Factory uitkwamen. Lugdunum tikte als eerste aan in poule D, nog voor UVS. Opvallend genoeg kwam eersteklasser Valken’68 tekort om de volgende ronde te halen. Ook Leidsche Boys (zo) redde het niet. Kagia was de enige die door mocht vanuit poule E, hoewel FC Rijnland wel ongeslagen bleef in drie wedstrijden. Roodenburg (zo) en GHC werden eveneens geëlimineerd.

B340 (Small)

Na de eerste speelronde is Robert Biller van Football Factory de topscorer met zeven treffers, terwijl Niels van den Berg (Voorschoten’97,zo) en Ozan Isitir (Lugdunum) volgen met zes doelpunten. Enkele spectaculaire uitslagen uit de eerste ronde: FC Boshuizen (za)-Football Factory 5-5, vv Leiden-LSVV’70 4-5, FC Riijnland-Roodenburg (zo) 5-5 en Kagia-GHC 8-4.

DSC05189 (Small)

Holswilder over het initiatief. ,,Ik ben apetrots dat het van de grond is gekomen. Het leeft bij de clubs en we gaan er alles aan doen om er een vervolg aan te geven. Het kan enkel maar groter en mooier worden. Wat in andere regio’s kan, moet hier ook kunnen lukken. Het bewijs wordt nu geleverd. Ik wil daarbij wel zeggen dat ik het team van Leidenamateurvoetbal.nl erg dankbaar ben. Zonder hen was het niet gelukt. Zij maken de verslagen, onderhouden de contacten met de clubs en enthousiasmeren. Vind ik echt grote klasse.”

DSC05192 (Small)

De loting voor de tweede ronde heeft ondertussen plaatsgevonden bij, hoe kan het ook anders, het Koetshuis in Leiden. De volgende vier wedstrijden staan in april op stapel: Lugdunum-Voorschoten’97 (zo), Kagia-FC Boshuizen (zaterdag 16 april, 17 uur), RCL-FC Rijnvogels (zaterdag 16 april, 14.30) en DoCoS-UVS.

Op de website Leidenamateurvoetbal.nl is alle informatie over het toernooi terug te vinden. De resterende zes wedstrijden zullen nog uitgebreid belicht worden via dit medium. Een kijkje nemen op de velden wordt ten zeerste aangeraden!

Toegevoegde foto’s van vrijdag 25 maart, de loting en bijeenkomst. Met dank aan: J.P. Kranenburg, Emile van Aelst/Leidse Glibber en Gerard Bol!

B352 (Small)