dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDoelpunt in de gong biedt FC Boshuizen fraai perspectief

Doelpunt in de gong biedt FC Boshuizen fraai perspectief

-

Nacompetitie- FC Boshuizen heeft een 0-1 overwinning geboekt op Alphense Boys in de heenwedstrijd op weg naar de finale. Komende donderdag wordt de return gespeeld in Leiden. In de finale treft de winnaar van het Alphense/Leidse onderonsje vermoedelijk SJC, dat met 0-2 won van Nieuwerkerk.

De ploeg van Steef Roodakkers trad zwaar gehavend aan tegen de formatie van Aad van den Berg. Het centrale hart, met de gebroeders Neuteboom, moest verstek laten gaan vanwege blessures. Aanvaller Mehmet Güngör en middenvelder Christian Cabrera Ortega bleven aan de kant vanwege een schorsing. Ook Rian van Ooijen en Spurgeon Maria ontbraken met pijntjes.

Toch had FC Boshuizen weinig te duchten van een mat spelend Alphense Boys. Voor de pauze kreeg de Leidse ploeg al vier kansen. De thuisploeg kon niet prikken. Na de rust speelden de gastheren wat gewaagder, maar verder dan wat pogingen van Rachelo Fecunda en Arjan Ouwendijk kwam de thuisploeg niet. De nummer twee uit 1B werd nog gevaarlijk via Mike Bekooij en Lars van Bommel, maar het duel leek op 0-0 af te stevenen. In de laatste tellen scoorde Van Bommel (op archieffoto) echter alsnog de 0-1 na een droge knal van dichtbij. ,,Op zijn Duits, maar niet minder lekker. We hebben het prima gedaan”, meende de doelpuntenmaker.

Morgen volgt een uitgebreid verslag!

Boshuizen_7149_130316

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read