HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen glijdt in slotfase onderuit

FC Boshuizen glijdt in slotfase onderuit

-

Eerste klasse B (zondag)- Het venijn zat hem in de topper FC Boshuizen versus Leonidas in de staart van het aantrekkelijke duel. Diep in de tweede helft, waarin beide ploegen zich in een technisch gelijkwaardig gespeelde wedstrijd verzoend leken te hebben met een puntendeling, sloeg  vier minuten voor tijd het noodlot alsnog toe voor de ploeg van Stefan Roodakkers.

De ingevallen Jeremy van Uunen aan Rotterdamse zijde besliste met een fantastisch doelpunt alsnog de wedstrijd (2-3). De matchwinnaar volleerde van een slordige dertig meter het leder snoeihard in de kruising achter de volledig kansloze en verbouwereerde doelman Dennis van Rosendaal. De winnende treffer was het absolute hoogtepunt van een tweestrijd die geen verliezer verdiende. In de slotminuut stopte van Rosendaal nog een gemakkelijk gegeven strafschop. Het zou zeker teveel geweest zijn voor de ploeg van Leonidas trainer Gilberto de Wildt. Het betekende voor de kadeclub na twee winstpartijen wel de eerste nederlaag.

De Rotterdammers die tweemaal op rij degradeerden gaan dit seizoen voor de titel. Het totaal gerenoveerde elftal herbergt een paar bovenmodale eerste klasse voetballers. Vooral de vierentwintig jarige Peter Gommeren moet een pareltje zijn, al kwam het er deze zondagmiddag niet uit. De ploeg van Roodakkers had het  in de eerste vijftien minuten  knap  lastig. Daarna herstelde de ploeg zich knap en was gelijkwaardig aan de bezoekers. Leonidas dacht al in de tiende minuut op voorsprong te komen. De treffer vond echter geen genade (buitenspel) in de ogen van arbiter Mourabit. De 0-1 kwam er vier minuten later alsnog, na een ongelukkige handsbal. De toegekende strafschop werd feilloos benut.

Boshuizen doelman Van Rosendaal moest kort daarop het nodige reparatiewerk verrichten om zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden. De gastheren kregen in de 25e minuut de eerste grote kans. Na een fraaie actie van de razendsnelle flankspeler Brayan Mosquera Caicedo schoot Mike Bekooij vanuit een halve draai hard en laag in. Leonidas doelman José Almeida dos Reis Fortes tikte diens inzet knap naast.

De niet onverdiende gelijkmaker van de thuisploeg kon in de 30e minuut worden bijgeschreven. Bekooij schoot de strafschop, na een duwfout op Sammy Zandbergen onberispelijk raak (1-1). De blauwgelen hadden vijf minuten voor rust het geluk niet aan hun zijde, Caicedo kopte een voorzet tegen het aluminium. De bezoekers kwamen op slag van rust toch weer op voorsprong. Adnan Alisic kon vrijwel ongehinderd met de bal het strafschopgebied binnenlopen en simpel  binnenschieten (1-2). Roodakkers was not amused over de  beide   treffers in de eerste rondgang van de gasten. ,,Dit is niet eerste klasse waardig. We liepen te klungelen bij de beide treffers van die gasten. Ik moet deze jonge groep nog veel voor kauwen.”

Waar vorige week de thuisploeg na de thee tegen Laakkwartier één minuut nodig had om te scoren, duurde het zondagmiddag niet veel langer om de stand weer gelijk te trekken. Zandbergen verschalkte na een subtiele steekbal van Bekooij de Rotterdamse goalie. Bart-jan Neuteboom, ingevallen voor Rick Siere, bekroonde zijn rentree bijna met een treffer. Hij miste het doel op enkele centimeters na een snoeiharde kopbal. De Leidenaren maakten na rust nog de meeste aanspraak op de drie punten, maar de wereldgoal van de Rotterdammers gooide  flink wat roet in het eten van de thuisploeg.

Roodakkers: ,,Na het eerste kwartier waren we zeker gelijkwaardig en kregen in de tweede helft nog de beste kansen. Met een gelijkspel was ik tevreden geweest en hadden we loon naar werken gekregen. Helaas, het mocht niet zo zijn.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Dennis van Rosendaal,  Spurgeon Maria,  Rick Siere,  Kauzi Nomen,  Sammy Zandbergen,  Bas Beijersbergen,  Lesley Kluivers,  Mike Bekooij, Jesper Neuteboom,  Braya Mosquera Caicedo,  Cristian Ortega Cabrera.