Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Boshuizen haalt drie punten op bij TAC’90

Catsanddogs artikel
Duke of Oz artikel

Eerste klasse B (zondag): ,,Een mooie start”, zo vat Sean Armitage de zege op TAC’90 samen. ,,Goed, de eerste twintig minuten waren we nog niet scherp genoeg en wat zoekende. Daarna pakten we het goed op en een verdiende zege was het resultaat.” FC Boshuizen won in Den Haag met 2-4 van TAC’90 en is direct van de nul af.

Vorig seizoen boekte de ploeg van Steef Roodakkers een moeizame zege op de Hagenaars. Dit jaar ging het wat makkelijker. TAC haalde deze zomer maar liefst 21 nieuwe spelers binnen, een ongekend aantal. Echt moeilijk maakte TAC het zondag niet voor de sleutelstadbewoners.

,,Sammy Zandbergen (ex-Rijnvogels) ramde de bal uit een vrije trap in een keer laag tegen het net”, vertelt  Armitage. ,,Die 0-1 hield niet lang stand, want een minuutje later maakte TAC al weer gelijk. Gelukkig hebben we genoeg scorende spelers. Eerst kopte Brayan Caicedo Mosquera tegen de lat waarna Cristian Cabrero Ortega uit een scrimmage de 1-2 binnentikte. Toen Mike Bekooij uit een kopbal de 1-3 scoorde was het eigenlijk beslist. We speelden te goed voetbal om de wedstrijd te verliezen.”

Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Toch scoorde de thuisclub nog tegen. Met een 2-3 ruststand leek het voor een buitenstaander nog niet helemaal gespeeld. Boshuizen heeft dit jaar een fraaie mix van talent en ervaring en het is zo een ploeg die weet hoe een wedstrijd te controleren. Armitage: ,,Het is een prima groep. Grappig ook dat ik met een paar jongens uit mijn UVS jeugd speel. Toen voetbalde ik ook met onze nieuwe man Bas Beyersbergen, die het trouwens prima doet. Rick Siere speelde toen weliswaar in een leeftijdscategorie onder mij, maar ik ken hem wel uit die tijd. Ronnie de Roode is ook zo’n nieuwe jongens die er helemaal bij past. Hij scoorde de 2-4. TAC probeerde nog van alles in de laatste twintig minuten, maar de zege was vrij gemakkelijk voor ons.”

Boshuizen raakte een paar basiskrachten kwijt en hoewel het erg vroeg is voor conclusies lijkt het er toch op dat de club kwalitatief sterk gebleven is. Armitage is nog voorzichtig: ,,Met de groep willen we in ieder geval een periodetitel pakken, verder moeten we per wedstrijd bekijken wat er mogelijk is. Nu zeg ik dat een plek bij de eerste vijf haalbaar moet zijn.

TAC’90-FC Boshuizen 2-4 (2-3).  Zandbergen 0-1, 1-1, Cabrera 1-2, Bekooij 1-3, 2-3, De Roode 2-4.

Basisopstelling Boshuizen: M.Zandbergen, Siere, Armitage, S. Zandbergen, Pengel, Beijersbergen, Kluivers, Cabrera Ortega, Bekooij, J. Neuteboom, Caicedo Mosquera.

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten