HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen toont ongekende veerkracht en wint met 4-2

FC Boshuizen toont ongekende veerkracht en wint met 4-2

-

Eerste klasse B (zondag)- Boshuizen-TAC’90 kende een zelden vertoond contrast; zeventig minuten lang voetbalde de thuisploeg traag, ongeïnspireerd en zonder ideeën. De laatste twintig, plus bijna vijftien (!) minuten blessuretijd was Boshuizen scherp, gedreven en effectief waarin het een 0-2 achterstand omboog tot een 4-2 zege. Ongekend.

Boshuizen startte noodgedwongen met een basisopstelling waarin de vaste krachten en sterkhouders Rick Arnoldus, Michael Schouten en Mehmet Güngör door schorsingen ontbraken. Jeugdige talenten namen hun plaatsen in, maar het leek de ploeg van Steef Roodakkers wel te verlammen. De opbouw geschiedde over te veel schijven en voorspelbaar en elke creativiteit ontbrak. Laakbaarder was de zielloosheid van het spel, alsof het nergens meer om ging. De bezoekers zagen het glimlachend aan, leunden achteruit en wachtten op hun kansen via de counter. De eerste de beste werd prompt tot een doelpunt gepromoveerd. Keeper Dennis van Rosendaal kon een schot niet goed verwerken en spits Suehendley Barzey kon de bal simpel het doel inlopen. Vlak voor rust had Pierre Nocento zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar zijn inzet ging hoog over.. Hoofdschuddend zocht het thuispubliek in de rust de kantine op. Het was bar slecht geweest en niets wees op een ommekeer.

Het onheil leek zich definitief over Boshuizen te voltrekken toen Kailash Nandkoemarsing een vrije bal in de uiterste hoek deponeerde: 0-2 en over en uit zo was de algemene verwachting. Trainer Roodakkers besloot in een alles of niets poging alles op de aanval te spelen. Lesley Kluivers schoof een positie naar voren en ook  Jesper Neuteboom liet zich in de punt van de aanval zien. Eindelijk was er dan druk en eindelijk was er de broodnodige passie. Dat leverde een kwartiertje voor het eind van de reguliere speeltijd dan een doelpunt van Mike Bekooy op, hij kopte prima raak. Dat de speelwijze achterin risico’s opleverde namen de kadebewoners voor lief. TAC profiteerde niet van de geboden ruimte. Sterker nog: Boshuizen kwam op 2-2. Bij een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van de bezoekers stak de grensrechter zijn vlag duidelijk omhoog. De scheidsrechter ging af op eigen waarneming en liet doorspelen. Jesper Neuteboom werd ten val gebracht en de bal ging op de stip. De te verwachten hevige protesten van TAC baatten niet en zo mocht Christian Cabrera Ortega de penalty inschieten.

Boshuizen ging nu vol voor de drie punten. Het kreeg daarbij hulp van de Hagenaars die een gelijkspel niet genoeg leken te vinden en ook meer aanvallend te werk gingen. De voorwaartsen van Boshuizen kregen tot hun genoegen volop de ruimte en wisten die ook te benutten. Eerst was het Bart Jan Neuteboom die met een krachtige kopbal in de bovenhoek scoorde en tenslotte was het Kluivers die diep in blessuretijd zelfs voor de 4-2 tekende. Euforie bij de thuisploeg en verbijstering en afgrijzen bij TAC dat een zeker lijkende overwinning uit handen gaf.

Zo hielden de mannen van Roodakkers de race met IFC nog in stand (de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won overigens ook pas door doelpunten in de slotfase). Volgende week zal Boshuizen weer compleet zijn, maar zal het vanaf het begin in ieder geval de strijdvaardigheid moeten tonen van het laatste deel van de wedstrijd tegen TAC’90.  Aan de Boshuizerkade was zondag in ieder geval sprake van de comeback van het jaar.

Boshuizen-TAC’90 4-2 (0-1).

Boshuizen: Van Rosendaal, Maachou (90+9. Mugisha), Armitage, Cabrera Ortega, Nomen (72. Hamdi), Daramy (60. Maria), Van Bommel, Kluivers Bekooij, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom.

TAC’90: Yasar, Özdemir, Agyemang, Bektas, Labordus (85. Melfor), Nocento, Sanchez Gomez, Biekman, Martina, Barzey, Nandkoemarsing.

Scheidsrechter: Van Hees. Toeschouwers: 100.

Note red: op onze app een interview met Cristian Cabrera Ortega (werd tijdelijk onderbroken vanwege een opstootje)