Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels laat na Scheveningen pijn te doen (plus podcasts)

Brasserie Park
Rurh gold artikelbanner

Derde divisie- Als er ooit een kans was om de tweede zege van dit seizoen te boeken dan was het wel tegen het hoog genoteerde Scheveningen. De thuisclub liet deze mogelijkheid ongewild aan zich voorbij gaan daar waar het de bezoekers al voor de thee op een pakweg 3-0 achterstand had kunnen zetten. De scherpte ontbrak op beslissende momenten en anders was daar sluitpost Jesper Leerdam een sta of lig-in de-weg. Geen drie punten dus daar waar de Kooltuinboys gezien het spelbeeld aanspraak op mochten maken, maar verzuimden de klus in hun voordeel te klaren.

sch-3-small

Teleurgesteld? ,,Nee”, sprak trainer Hein van Heek na afloop van de 1-1 remise. ,,Ik ben blij met de teamprestatie. De jongens hebben inzet getoond en goed gevoetbald.” Daar was geen woord aan gelogen want de Vogels speelden zeker in de eerste helft een gedegen en aantrekkelijke pot voetbal. Alleen ontbrak het aan de afwerking anders hadden de gasten met lege handen naar huis terug kunnen keren. Nu bleven zij in leven na de vroege treffer van Niels van Veen. Deze leek de Vogels vleugels te geven. Jim Havenaar zag zijn schot door Leerdam gekeerd, Arno Dijkstra kwam op twee meter voor het vijandelijke hok een teentje te kort. Later vonden Dijkstra en Van Veen in kansrijke situaties de Scheveningse sluitpost op hun weg naar mogelijk succes. Collega Peter Messemaker had het aan de overzijde beduidend rustiger want de gasten creëerden niets of nauwelijks een doelrijpe mogelijkheid. De gastheren waren voetballend de bovenliggende partij maar het niet uitbreiden van de marge zou FC Rijnvogels achteraf alsnog opbreken.

Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

sch-5-small

In het tweede bedrijf trok de thuisclub de goede lijn door maar een bevrijdende 2-0 bleef uit. De ultieme mogelijkheid hiertoe werd door Van Veen- alleen voor Leerdam verschenen- helaas niet benut. Halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker uit het niets uit de lucht vallen. Een slordig moment op het Katwijkse middenveld ging hieraan vooraf. De eerste kans voor de Scheveningers werd dan ook doeltreffend door Rensy Barradas benut. Even leken de Vogels aangeslagen na deze domper, maar de gastheren pakten tegen het einde de draad weer op. De winnende treffer bleef echter uit en had ook zomaar aan de andere kant kunnen vallen maar Messemaker was attent. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest als het team van trainer John Blok er met de volle buit vandoor zou zijn gegaan. Deze kwam eigenlijk aan de Katwijkers toe maar zij vergaten de bezoekers pijn te doen. Het vertoonde spel biedt in ieder geval perspectief en hoop voor de toekomst. Aanstaande dinsdag de wedstrijd tegen SC Cambuur in het KNVB bekertoernooi. Aanvang 17.00 uur. Niet teveel nadenken dus over gemiste kansen, want de volgende dient zich al weer aan.

sch-16-small

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Ugur Kaya (68. Jop Verhagen), Ricardo de Vlugt, Jim Havenaar, Niels van Veen (68. Romano van der Stoep), Arno Dijkstra.

Beluister hier de podcast van Tom Mentink met respectievelijk Hein van Heek en Niels van Veen:

 

 

Van Marwijk artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten