Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels soepeltjes naar twaalfde overwinning

Brasserie VIS artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Hoofdklasse B (zaterdag)- Tegen laagvliegers is het dikwijls lastig voetballen. Vaak hangen zij met een fors aantal manschappen voor het eigen hok maar Deltasport maakte hierop een uitzondering. De Vlaardingers probeerden in ieder geval mee te voetballen en groeven zich geenszins in. Daardoor ontstond er voor de gastheren ruimte om regelmatig op de helft van de tegenstander te opereren en vooral over links werden er leuke combinaties opgezet. Met name in de eerste helft waarover trainer Hein van Heek goed te spreken was. ,,Na de snelle aansluitingstreffer in de tweede helft was het even wat minder maar we herpakten ons weer. Ik had niet het idee dat Deltasport hier voor drie punten was gekomen”,  analyseerde hij achteraf. Het werd uiteindelijk 3-1 in het voordeel van de Katwijkers.

DS 9 (Small)

Zoals gezegd was de eerste helft van Rijnvogelzijde zonder meer goed te noemen. De opponent bood echter behoorlijk tegenstand en had ook wat vaardige mannen aan boord die via snelle uitbraken het nodige gevaar trachtten te stichten doch de roodwitte defensie kon de pogingen telkens bijtijds verijdelen. Binnen tien minuten was het raak voor de thuisclub. Na een corner van Pieter van den Breggen viel de bal na wat gekluts voor de voeten van Martijn Tjon-A-Njoek die van dichtbij het gaatje zocht en vond, 1-0. Gesteund door deze vroege opsteker gingen de Vogels steeds makkelijker voetballen. Veel aanvallen liepen over de linkervleugel waar verdediger Wouter Soomer en Rob Zandbergen elkaar goed wisten te vinden. De ijvierige Tjon-A-Njoek werd ook regelmatig in de combinaties betrokken maar de beste kans op 2-0 was voor Soomer die zijn poging in het zijnet zag stranden. Kort voor half-time kwam de thuisclub op 2-0 toen de doorgebroken Nies van Veen op subtiele wijze doelman Cheuk-A-Lam passeerde en zijn inzet via de binnenkant van de paal binnen zag rollen. Een verdiende voorsprong op basis van het vertoonde spel.

Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

DS 11 (Small)

Na de thee waren er koud twee minuten gespeeld toen invaller Levi Marengo, ex-FC Boshuizen, na een fraaie actie Jimmy van der Vaartzag zag afronden en daarmee de spanning in het duel terug bracht. De treffer had de nodige impact op de gastheren want de schwung van voor de thee was er even uit. Halverwege het tweede part ging de motor weer wat beter draaien en het was een ruim kwartier voor tijd dat de bevrijdende treffer tot stand kwam. Tjon-A-Njoek was de doorzetter die een slordigheid in de Vlaardingse defensie op waarde wist in te schatten en bediende Mitchel Beijersbergen. Vanuit een moeilijke hoek wist deze toch op knappe wijze de Vlaardingse sluitpost te passeren en hiermee het pleit deed beslechten, 3-1. De score had nog verder kunnen worden uitgebouwd maar de Cheuk-A-Lam had een paar knappe parades in petto en Tjon-A-Njoek vergat na een vrije doorloop tussen de palen te mikken en zijn inzet ging voorlangs. Maar de Katwijkse buit was op dat moment al binnen. Een regelmatige overwinning waardoor – mede door het verlies van Spijkenisse – de derde plaats vooralsnog stevig in handen lijkt en door het gelijke spel van Noordwijk zijn de Vogels ook weer iets dichter richting tweede plaats gekropen. Gunstige berichten vanaf de Kooltuin richting de nacompetitie.

DS 32 (Small)

Opstelling: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Wouter Soomer, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst, Rob Zandbergen, Mitchel Beijersbergen (82: Martin Onderwater), Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek.

Beluister hier nog een podcast van onze mediapartner RTV Katwijk. Remco Mentink was live ter plekke voor de vraagstellingen.

 

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten