donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels wint belangrijk zespuntenduel

FC Rijnvogels wint belangrijk zespuntenduel

-

Derde divisie- Het was voor de Vogels een dag van de tussentijdse waarheid. Winnen van SteDoCo zou een goede zet zijn om de vijftiende plek op de ranglijst vaarwel te zeggen, verlies zou het verblijf in de onderste regionen ongewild verlengen. Zover lieten de gastheren het echter niet komen. Na een vroege achterstand werd in de slotfase orde op zaken gesteld. Trainer Hein van Heek was uiteraard een content man na de 4-1 overwinning die in de slotfase tot stand kwam. ,,Ik had tegen de jongens gezegd dat zij meer naar voren moesten voetballen en het tempo erin houden. Niet telkens naar achteren voetballen.”

ste-3-small

Een waarheid als een koe want na de sterke openingsfase van de gastheren en de openingstreffer van de bezoekers (Yay-Yay Mereldres) trad er een verslapping in het spel van de Vogels op. Even aangeschoten wild dat weer moest herrijzen en van geluk mochten spreken dat SteDoCo (Sterk Door Combinatie) in die fase niet op 0-2 kwam mede dankzij een goede redding van Peter Messemaker. Tegen de tijd dat de thee al stond te pruttelen zetten de Vogels er een tandje bij. De gelijkmaker kwam niet zomaar uit de grijze herfstlucht vallen. Een fraaie voorbereidende actie van Romano van der Stoep werd door Ricardo de Vlugt langs doelman Ritchie Steinmann gegleden, 1-1. Niels van Veen trof kort daarop de sluitpost uit Hoornaar op zijn weg waar na de goed leidende arbiter Koekoek het tijd vond om af- en uit te blazen.

De (Groene?) thee bleek een heilzame uitwerking voor de Vogels te hebben gehad. De jacht naar de 2-1 werd na een pegel van Ricardo van der Vlugt door het aluminium een halt toe geroepen. Enkele scrimmages voor het Hoornaarse hok werden door de bezoekers overleefd en na een panklare voorzet van Jaap van Duijn kopte Romano van der Stoep de bal op het dak van het doel. De Vogels hadden hun verdedigende nest verlaten en Niels van Veen zag een inzet van dichtbij door een reflex van Steinmann geen 2-1 op het scorebord oplichten. Kort daarop vond hij Steinmann weer op zijn weg naar succes. De balans sloeg in die fase duidelijk door in het voordeel van de Kooltuinboys.

ste-12-small

Maar het bleef oppassen geblazen voor de snelle counters van SteDoCo die ook het belang van deze wedstrijd kenden. Het werd gaandeweg het tweede bedrijf langzamerhand eenrichtingverkeer. De regen bleef uit maar de cornerregen voor het hok van Steinmann nam toe. Nadat Romano van der Stoep tot twee keer in goede schietpositie de vijandelijke touwen niet had weten te vinden was het topscorer Arno Dijkstra die na een hoekschop er wel zijn hoofd doeltreffend tegen het leer plantte, 2-1. Met nog een stief kwartier op de klok werd het een spannende slotfase. Toen kort voor het scheiden van de markt Arno Dijkstra aan Romano van der Stoep een moeilijke kans bood wist de middenvelder nu wel het net te vinden en daarmee het duel in het slot te gooien. Van der Stoep trof na aangeven van Ogur Kaya nog de lat maar verzilverde de volgende assist van de sterk ingevallen Kaya op fraaie wijze, 4-1.

ste-22-3-1-small

Al met al een verdiende zege voor de thuisclub die wat meer opgelucht kan ademhalen met de uitwedstrijd tegen ASWH voor de boeg. De mannen van Van Heek zullen onderhand beseffen dat na een belabberde start er degelijk wel mee kan worden gestreden op dit hogere niveau.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Bright Ampong, Mart Spierdijk, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt, Niels van Veen (84. Ogur Kaya), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn (86. Jop Verhagen).

ste-25-small

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read