HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFraai voetbalgevecht tussen Voorschoten’97 en Sportlust’46 eindigt onbeslist

Fraai voetbalgevecht tussen Voorschoten’97 en Sportlust’46 eindigt onbeslist

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het was genieten zaterdagmiddag op het sportpark Adegeest. Zowel Voorschoten’97 als Sportlust’46 gingen vol voor de aanval en deden dat grotendeels via uitstekend voetbal. De ware voetballiefhebbers konden nog eens hun vingers aflikken bij de bijna magische balbehandeling van Ismail Ouaddouh van de bezoekers. Een volle tribune had het allemaal afgemaakt, maar helaas is het hoofdveld een troosteloze woestijn in afwachting van kunstgras. Nu werd uitgeweken naar het ernaast liggende kunstgrasveld.

De eerste helft was voor de Woerdenaren. De rappe aanvallers sneden regelmatig via korte combinaties door de defensie van de thuisploeg als een mes door warme boter. Het was aan keeper Stefan van der Niet te danken, die soms voor miraculeuze reddingen zorgde, dat Voorschoten al voor rust niet een geslagen ploeg was. Al na een minuutje of tien kreeg Mitch van der Vlist een enorme kans. Van der Niet kon net een hand tegen de bal krijgen waarna het leer net naast de kruising zeilde. Niet viel later keerde hij nog eens een schot van een der voorwaartsen van de bezoekers. Dat dit slechts uitstel van executie was bleek snel daarna. Thijs Noordal ging een razendsnelle een-twee aan met Stefan Hoogveldt waarbij de eerste veel sneller bleek dan Voorschoten verdediger Sem Simonis. Hoogveldt kon toen simpel intikken.

Voorschoten’97 leek een uiterst moeizame middag tegemoet te gaan. Het speelde zeker niet slecht, maar kon  nauwelijks kansen  creëren. De 1-1 van Tim Koning kwam ook niet voort uit een vloeiende aanval , het was de alertheid van een echte spits die zijn bekroning kreeg middels een goal. Aarzelend optreden van de defensie van de bezoekers deed hen de das om. Het doorzetten van Koning was echt zijn verdienste. Merkwaardig genoeg viel er op slag van rust een in zekere zin een identiek doelpunt te zien. Nu was het de verdediging van Voorschoten die halfslachtig ingreep. Sercan Kurdal was er als de kippen bij om zijn ploeg op voorsprong te zetten, een voorsprong die op dat moment dik verdiend was trouwens.

aanval_hamza_chikhi-small

Linksbuiten Hamza Chikhi (foto): ,,De eerste helft was het wennen voor ons. We speelden voor het eerst in deze samenstelling en het is logisch dat je nog zoekende bent. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het allemaal beter.” Daar spreekt Chikhi ware woorden. Voorschoten schoot werkelijk uit de startblokken in de tweede helft. Al na tien seconden was hij iets eerder bij een bal dan de keeper, maar vanaf de achterlijn en met een verdediger voor hem bleek een goal niet mogelijk. Amper vijf minuten later was het wel degelijk raak. Chikhi werd diep gestuurd en hij liet zijn sterke kant zien: pure snelheid. Hij liet de verdediging van de ploeg uit Woerden zijn hielen zien en hij passeerde de uitgelopen keeper beheerst.

Noch Voorschoten, noch Sportlust nam genoegen met een puntje. Er ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht waarbij het volkomen ongewis was welke ploeg aan het langste eind zou trekken. Nu eens was het de ploeg van Andre Lourens die het initiatief nam en leek door te drukken, dan weer waren het de bezoekers die op weg naar een derde doelpunt leken. Het optreden van  Ouaddouh was nog eens extra genieten voor de toeschouwers die de bewondering voor deze balkunstenaar niet onder stoelen of banken staken. Ook hij kon echter geen verandering in de stand brengen. Met het gelijkspel kregen beide ploegen wat ze verdienden. Voorschoten wint nog steeds aan kracht en met de komst van Apaydin en Isik van Haaglandia is de selectie ook nog eens breder geworden.

Chikhi na afloop: ,,Het was spannend tot de laatste minuut. De wedstrijd kon alle kanten op. De tweede helft waren we gelijkwaardig of misschien wel beter. We maakten beter gebruik van de ruimte en het was jammer dat we dat niet in een doelpunt konden uitdrukken. Het begint echter steeds beter te lopen. We gaan heel snel onze eerste zege pakken.”

De linksbuiten ‘Ik ben een echte ouderwetse kalklijnvoetballer’  roemt de vechtlust van zijn team: ,,Als je tegen een gelijkwaardig team speelt of een betere ploeg zoals zij in de eerste helft waren kun je dat compenseren met knokken. Dat hebben we vandaag gedaan. Toch jammer dat het bij dat ene punt is gebleven.”

Voorschoten’97-Sportlust’46 2-2 (1-2). 32. Stef Hoogveldt 1-0, 39. Tim Koning 1-1, 45. Sercan Kurdal 1-2. 50. Hamza Chikhi 2-2. Scheidsrechter: R.de Mik. Toeschouwers 200.

Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Koek, Apaydin, Isik, Manuputty, Van Paasen (70. Gashi), Bakker, Constancia (64. Looijestijn), Koning, Chikhi (80. Valies).

Sportlust’46’: Jaarsveld, Geefshuijsen, Van Driel, Demeijer, Ouaddouh, Van Zeijl (75. Uiitenbogaard), Van der Vlist, Kurdal, Verhagen, Hoogveldt, Noordsij.