HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJesper Neuteboom: ,,FC Boshuizen geen moment in problemen"

Jesper Neuteboom: ,,FC Boshuizen geen moment in problemen”

-

Eerste klasse B (zondag)- De inmiddels door de wol geverfde verdediger Jesper Neuteboom blikt terug op een goede wedstrijd waarin de drie punten binnen werden gehaald. ,,Eigenlijk zijn we geen moment in de problemen geweest en hadden na de 0-2 voorsprong in de eerste helft de wedstrijd al kunnen beslissen als Mike Bekooij die penalty er ook in had geschoten.” Bekooy miste maar het bleek achteraf geen ramp omdat Ronnie de Roode een rebound na een vrije trap van Sammy Zandbergen tot de 0-1 promoveerde. Na een mooie aanval verdubbelde Brayan Caicedo Mosquera met een fraaie goal de voorsprong die voor de rust al op het scorebord prijkte. FC Boshuizen was derhalve met 0-2 te sterk voor Poortugaa

Neuteboom kon op zondagavond met voldoening aan de hutspot in huize Neuteboom. Het zal hem ongetwijfeld naar meer hebben gesmaakt na de overwinning in Poortugaal, het dorp onder de rook van Rotterdam. ,,Donderdag hadden wij al een voorproefje gehad omdat de leidster en de vrouw van de trainer ook al voor een lekkere hutspot hadden gezorgd.” Het bleek dus een goede voedingsbodem om een goede prestatie neer te zetten tegen een tegenstander die volgens Neuteboom laf speelde. ,,Zij gokten op de counter en dat voor een ploeg die bovenin mee wil draaien” ,blikt de verdediger terug. ,,Wij speelden een goede eerste helft en waren eigenlijk gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij en zijn geen moment in de problemen geweest. Ik vind dat wij het vandaag goed hebben gedaan. Het stond verdedigend goed, het positiespel was verzorgd en wij bleven altijd rustig als we in balbezit waren. De overwinning was terecht.”

Vervolgend: ,,Alleen jammer dat de scheidsrechter om de kleinste dingen de gele kaart trok in een wedstrijd die overigens van beide kanten sportief verliep.” Na de thee kregen de bezoekers nog een strafschop die de marge had kunnen verkleinen maar de van FC Rijnvogels overgekomen Mitchel Zandbergen keerde de elfmetertrap. Gezien het spelbeeld zou het ook iets te veel van het goede zijn geweest. ,,De overwinning was een collectieve prestatie”, in de ogen van Neuteboom. ,,Er waren van onze kant hele goede fases in de wedstrijd en daarom vind ik dat de zege dan ook verdiend is ook al namen wij in de tweede helft wat gas terug.”

De overwinning van de Leidenaren was nodig om in het spoor van koploper Leonidas te blijven. In de Rotterdamse derby tegen DRL trok de huidige koploper met 2-4 aan het langste eind. FC Boshuizen vergaarde tot dusverre twaalf punten uit vijf wedstrijden en dat zijn er twee meer dan de nummer drie, Alphense Boys.

Basisopstelling FC Boshuizen: M.Zandbergen, Maachou, Armitage, De Roode, S.Zandbergen, Beijersbergen, J.Neuteboom, BJ Neuteboom, Cabrera Ortega, Caicedo Mosquera, Bekooij.