woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMarc Langeveld staat achter zijn keuze en speelt straks voor Valken'68

Marc Langeveld staat achter zijn keuze en speelt straks voor Valken’68

-

Voor Valken’68 liep het seizoen slecht af. Lijfsbehoud kon in de reguliere competitie niet worden afgedwongen en in de nacompetitie ging het fout. Samen met CSW en WV-HEDW zullen de Valkenburgers het volgend seizoen noodgedwongen uit moeten komen in de tweede klasse, het vijfde niveau straks bij de amateurs. Naast de drie ploegen die uitkwamen in de nacompetitie was het doek al langere tijd gevallen voor Alexandria’66. Voor de formatie van sportpark ’t Duyfrak was het waarschijnlijk wel de grootste teleurstelling. Juist op het moment dat het complex groots verfraaid is en de club zich al had verzekerd van een aantal versterkingen voor het volgende seizoen moet er een stap terug worden gezet.

Niet ver na de gewonnen wedstrijd tegen BVCB (1-2), in Valkenburg was echter met 2-4 al verloren, kwamen de eerste geruchten naar buiten dat de degradatie wel eens ten koste kon gaan van spelers die hun handtekening hadden gezet voor de komst naar de ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen. Een van de nieuwe en opmerkelijkste gezichten zou Marc Langeveld (23) worden en zijn naam viel als afvaller. Daar wilde onze redactie meer van weten.

De middenvelder: ,,Het lijkt me duidelijk dat ik niet blij was met het nieuws en ik liever had gehad dat Valken’68 ook volgend seizoen eersteklasser zou zijn geweest. Ik moest even achter mijn oren krabbelen. Nadat bekend was dat het mis was gegaan, ben ik door een aantal clubs gebeld of ik daar wilde komen voetballen. Voor mij was het echter niet al te lastig, want ik had mijn beslissing al eerder genomen. Dan ga ik niet ergens elders aan de bak.”

Een broodje aap verhaal dus. Langeveld, bekend van Katwijk en een kortstondig verblijf bij FC Twente en IJsselmeervogels, komt dus volgend seizoen weldegelijk uit voor de geelroden. ,,Ja, absoluut. En ik heb daar ook heel veel zin in. Er komt een fantastische groep te staan en ik wil een belangrijke rol gaan spelen. Er mag maar een doel zijn en dat is na een jaar weer terugkeren naar de eerste klasse. Dat is een vereiste. Het gat met de bollenstreekclubs is groter geworden en dat is een forse teleurstelling. We zullen dat gat snel moeten verkleinen.”

Langeveld kon zelf niet van de partij zijn als aandachtig toeschouwer in Bergschenhoek. ,,Ik heb de wedstrijd gevolgd via twitter en dat was dus een pijnlijke aangelegenheid. Ik moet ook zeggen dat ik niet had verwacht dat het zover zou komen. Op een zeker moment, toen ik mijn ‘ja-woord’ had gegeven na een paar uitstekende gesprekken, liep het goed en had het er alle schijn van dat het goed zou komen. Doodzonde dat het toch niet gelukt is om weg te komen uit de gevarenzone, maar ik weet ook zeker dat het weer goed gaat komen met de hoofdmacht van Valken’68. Er was tijdens de gesprekken aan twee kanten een klik met Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen. Het lijken mij prima trainers. Ik kende ze niet persoonlijk, maar met hen kan ik zeker goed opschieten straks. Voor mij is het zaak om weer veel minuten te gaan maken en om te laten zien wat ik kan. Met de groep die er straks staat moeten we kampioen worden. Zoals gezegd heb ik daar zin in en het blijft voor mij nog altijd leuker om in een eerste elftal te spelen in plaats van bij de reserves bij een andere club. Ook al moet mijn nieuwe club even op de blaren zitten.”

Voor zover bekend zullen ook de andere versterkingen straks daadwerkelijk uitkomen voor Valken’68 in het seizoen 2016-2017. Artjan van der Plas (Quick Boys), Lars van Bommel (FC Boshuizen), Peter de Best (FC Rijnvogels), Stefan van der Plas (Quick Boys), Jaco van der Bent (FC Rijnvogels), Kevin Sip (Oegstgeest) en Jaber Akhriff (Noordwijk) tekenden net als Langeveld eerder voor de Valkenburgse vereniging.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read