HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMike Bekooij doet het voor FC Boshuizen

Mike Bekooij doet het voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- Voor het belangrijke inhaalduel op eigen bodem tegen Poortugaal hoopte trainer Stephan Roodakkers dat zijn ploeg wakker was geschut na onlangs in de Koetshuis Cup duel tegen vierdeklasser LSVV´70  ver ondermaats te hebben gepresteerd (2-2). Het ontbrak die avond bij de blauw-gele kader bewoners volledig aan strijd, beleving en concentratie. Roodakkers was zondagmiddag voorafgaand aan het duel tegen de bezoekende tegenstander er  niet gerust op. ,,Portugaal is een gevaarlijke en lastige tegenstander.” De Leidenaren, zonder de geblesseerde vormgever Michael Schouten, moesten winnen om in de race te blijven voor de titel. De ongerustheid van de Voorschotense oefenmeester maakte uiteindelijk plaats voor opluchting, na de overigens moeizame 1-0 zege. Het gat met koploper I.F.C. is nagenoeg gedicht, want van vier naar een punt.

image2 (Small)

,,We hebben vandaag vooral als team gevoetbald, niet altijd even mooi maar het ging om winnen”, zo meende Roodakkers. Mike Bekooij was evenwel de bepalende factor. De goed spelende en hard werkende spits werd met zijn doelpunt ruim halverwege de tweede helft matchwinnaar. De puntspeler rondde bekwaam af. Met een lage schuiver in de uiterste hoek was de overigens uitstekende Poortugaalse doelman Jim van der Leer kansloos. Bekooij trof nog eens doel, maar op advies van de clubgrensrechter werd het doelpunt geannuleerd door de uitstekend leidende scheidsrechter Schul. Kort na rust had Mehmet Güngör zijn ploeg al op voorsprong moeten schieten. De grillige buitenspeler, die zondagmiddag vooral zijn eigen wedstrijd speelde, faalde vanaf de stip.

image1 (Small)

De eerste twintig minuten van de eerste helft waren ook al hoopgevend geweest voor de gastheren. Achtereenvolgens kregen Rick Arnoldus en Cristian Cabrera Ortega kansen om de wedstrijd al snel open te breken. Doelman Van der Leer behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand.

De oranjehemden lieten bij vlagen zien goed te kunnen voetballen. De thuisploeg mocht halverwege de eerste helft de handen zelfs dichtknijpen, nadat Roelof van  Rixoort vanaf een slordige vijfentwintig  meter het houtwerk raakte, waarna de terugspringende bal hopeloos werd over gekopt  door Chris Promes op één meter afstand van doelman Dennis van Rosendaal. Het spel van de gastheren werd er niet beter op, slordig balverlies en slechte passes waren meer regel dan uitzondering. De circa honderdvijftig toeschouwers snakten naar  het rustsignaal.

De coach van de bezoekers bracht een kwartier voor tijd twee aanvallende wissels binnen de lijnen, en ging op jacht naar de gelijkmaker. De sterk spelende defensie van de thuisclub met de routiniers Jesper en Bart-Jan Neuteboom  en de uitstekend acterende jongeling Lesley Kluivers hielden de winkel gesloten. Alleen in de slotfase kreeg de ploeg uit Poortugaal een kans op de gelijkmaker. De Leidse ploeg had daarvoor allang en breed op rozen kunnen zitten . Güngör verzuimde na een uitstekende actie van Bekooij om het duel vroegtijdig te beslissen.

Kluivers speelde volgens Roodakkers tegen één van de beste voetballers uit de eerste klasse . ,,Ik had het gevoel dat ik  mijn mannetje wel stond, vooral vanmiddag kwam het aan op mijn verdedigende taak. Het opkomen was er vanmiddag niet bij, de afspraak was om de nul te behouden. In de slotfase kregen we het nog moeilijk, maar dat komt omdat we die tweede hadden moeten maken”, aldus de verdediger die ook voorin uit de voeten kan.

,,Het stond bij ons achter als een huis. De Neutebomen vinden het heerlijk om zo te ballen als in het laatste kwartier van de wedstrijd.” Over de gemiste strafschop was Roodakkers helder. ,,Hij is naast Schouten de aangewezen man, normaal mist hij nooit. Ik heb tegen de groep gezegd dat we kampioen worden wanneer we met Pasen bovenaan staan. Maar we zullen er de komende maand moeten staan.”

Doelpuntenmaker Bekooij was na afloop in zijn nopjes. ,,Wat een heerlijk gevoel bij die treffer. Ik kreeg hem rond de zestien ingespeeld door Lars van Bommel en schoot vervolgens in de linkerhoek. Vooral in de tweede helft voelde ik mij prima. Jammer dat mijn tweede treffer werd afgekeurd, voor mijn gevoel was het geen buitenspel. De laatste weken zag Roodakkers dat het op de training allemaal wat slapper was en dat is ons goed ingewreven. De punten waren vanmiddag het belangrijkste”, aldus Bekooij, die persoonlijk verantwoordelijk was voor de driepunter.

Na de wedstrijd werd nog bekend dat Rian van Ooijen de Leidse club trouw blijft. Verder komt middenvelder Sammy Zandbergen over van hoofdklasser FC Rijnvogels. Enkele dagen terug werd al bekend dat Mehmet Güngör zal overstappen naar Ter Leede, terwijl Lars van Bommel terugkeert naar Valken’68. Roodakkers liet nog weten zich groen en geel te ergeren aan de perikelen rondom spelerswisselingen. ,,Het leidt alleen maar af. Dat spel begint steeds eerder in het seizoen en daar kan ik slecht tegen. Wij moeten bezig zijn met dit seizoen en zover mogelijk zien te komen.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Dennis van Rosendaal,  Spurgeon Maria,  Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom, Cristian Cabrera Ortega,  Mehmet Güngör,  Rick Arnoldus,  Lars van Bommel,  Lesley Kluivers,  Fouad Maachou, Mike Bekooij.

Foto’s: met dank aan Jonas Bloemen