Nacompetitie: spannende tijden voor FC Rijnvogels en FC Boshuizen

FC Boshuizen (west 1) FC Rijnvogels Hoofdklasse en eerste klasse Voorbeschouwingen
Drankenhandelleiden artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Komend weekeinde zullen FC Rijnvogels en FC Boshuizen een eerste stap willen zetten om wellicht hogerop te komen. De tegenstand, zo staat eigenlijk al vast, is evenwel niet mals. De Kooltuin-formatie gaat op bezoek bij ACV, een grootmacht in het amateurvoetbal in de jaren zeventig, tachtig en negentig. FC Boshuizen gaat het opnemen tegen Alphense Boys, dat voor het eerste elftal dezelfde ambities heeft als voor de eigen jeugd: zo hoog mogelijk spelen. Een korte voorbeschouwing op de twee prachtige affiches.

ZATERDAG

ACV- FC RIJNVOGELS

Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Het uur van de waarheid nadert voor de Katwijkers. De Rijnvogels staan wederom op een drempel om nog een stap hoger te maken in de nog jonge historie van de fusieclub. Was het in het verre verleden toen het nog KRV was dat er een beslissingswedstrijd onder handbereik van Katwijk moest worden gespeeld, nu decennia later staat er een verre uitwedstrijd op het programma. De eerste ontmoeting in het tweeluik met ACV uit Assen dat in het verleden al diverse titels won en zelfs tweemaal landskampioen werd in het amateurvoetbal. Op naar Drenthe dus voor de eerste ontmoeting om de strijd voor een plekje in de derde divisie (nu nog Topklasse). Kan het enigszins gehavende team van trainer Hein van Heek- dat op zeker aan zal treden zonder Pepijn Kooij en Mitchel Beijersbergen-  zich weer opladen om dit uitermate belangrijke duel met een goede uitgangspositie tot een goed einde te brengen zodat de return op De Kooltuin een mooie apotheose van een goed seizoen wordt? Op sportpark Stadsbroek in Assen zullen de eerste kaarten worden geschud. Wie heeft daarna de beste troeven in handen om uiteindelijk als winnaar tevoorschijn te komen?  Kortom, het belooft een spannende toegift van het seizoen te worden. De ploeg van trainer Hans de Jong finishte overigens als derde in de Hoofdklasse C. Achter kampioen Harkemase Boys en Staphorst, dat gaat uitkomen tegen FC Lisse dat de wens heeft om zich te handhaven.

ZONDAG

ALPHENSE BOYS-FC BOSHUIZEN

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de kadebewoners via de achterdeur die nacompetitie heet alsnog zullen moeten proberen om de in het seizoen 2013/2014 verloren plek in de Hoofdklasse weer terug te winnen. Zelf waren de geelblauwen uitgespeeld toen afgelopen maandag IFC onder het toeziend oog van een aantal Leidenaren geen fout maakte bij DRL. Het werd een nipte 1-2 zege, overigens wel nadat de thuisploeg al vroeg brutaal een voorsprong nam. Goed, de mannen van Stefan Roodakkers moeten dus weer vol aan de bak, maar kunnen sowieso met en tevreden gevoel terugblikken op het seizoen. Ten opzichte van vorig seizoen werd er door de Leidse equipe een winst geboekt van vier plaatsen op de ranglijst. Het totaal kwam uiteindelijk uit op 57 punten en dat is dus heel ruim twee punten per gespeelde wedstrijd. Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Alphense Boys op sportpark De Bijlen op het programma. Vervolgens volgende week donderdag de return op eigen bodem. Als deze tweestrijd succesvol wordt afgerond wacht of SJC of  Nieuwerkerk hen als de laatste hindernis om promotie te bewerkstelligen. Het wordt dus nog even flink tot aan de bodem gaan. Eerst maar een goed resultaat tegen de Alphenaren neerzetten en dan verder zien. Nacompetitie: het blijft een loterij. Alphense Boys eindigde overigens als derde in 1A, West 1. De achterstand op Hoogland en Purmersteijn was aanzienlijk.

 

OWN artikelbanner
Seven gifts artikel