Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Peter Messemaker: ,,Maximaal haalbare voor FC Rijnvogels”

Vergulde vos artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Hoofdklasse B (zaterdag) – ,,Een terechte uitslag deze 1-1 uit tegen Hoek en meer zat er niet in voor ons zaterdagmiddag. Hoek is gewoon een hele degelijke en goede ploeg, maar alleen stokt hun spel vaak bij de zestien. Kijk maar naar de vijftien doelpunten die ze tot op heden maar hebben gemaakt in zeventien wedstrijden. Wij staan nog derde en daar hadden we bij aanvang van dit seizoen blind voor getekend”, aldus de zeer betrouwbare doelman Peter Messemaker van FC Rijnvogels.

Eerste Hoek bij055 (Small)

Met 34 uit 17 en een derde plek in deze hoofdklasse B in de voetbalbagage reisde de selectie van FC Rijnvogels af naar Hoek met een busreis die bijna drie uur in beslag nam. Daar wachtte het altijd gedegen spelende team dat met 17 uit 17 een elfde plek op de ranglijst innam ze op. Messemaker: ,,Ik heb wel diep respect voor Hoek want zij moeten om de week zo’n stevige busreis ondernemen waar het voor ons in deze competitie eenmalig is.” Voor het Katwijkse team van trainer Hein van Heek was het duidelijk dat de 2-0 thuiszege op vreemde bodem niet makkelijk kon worden herhaald. Hoe liet deze bevlogen trainer zijn basisteam tegen Hoek starten?

Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner

Eerste Hoek bij057 (Small)

,,Waar we normaliter de Katwijkse vertegenwoordigers van de Hollandse School zijn met een 4-3-3 opstelling, startten we tegen Hoek met een 4-4-2 opstelling. Het was deze keer even een noodgreep, maar met Mitchel Beijersbergen en de van een blessure teruggekomen Niels van Veen hadden we voorin wel snelle en prima aanspeelpunten lopen. Spelers die Hoek zeker graag voorin had zien lopen, want daar zit het manco juist bij die ploeg”, aldus de doelman die dit seizoen pas achttien keer ‘hoefde te vissen’. Deze Katwijkse voorwaartsen scoorden respectievelijk zes en vijf doelpunten dit seizoen waar spits Martijn Tjon-A-Njoek er al acht had gemaakt tot op heden. Maar door feestelijke familiaire omstandigheden was hij de afgelopen week niet in staat om te trainen waardoor trainer Van Heek hem niet in de basiself opnam.

Eerste Hoek bij051 (Small)

Messemaker: ,,De eerste helft had ik het lekker druk en was Hoek duidelijk beter. In de tweede helft kregen we ook meer kansen en was het een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde dacht ik ook dat wie scoorde met drie punten van het veld af zou stappen. Het veld was drassig en moeilijk te bespelen, maar daar had Hoek ook last van. Ik denk dat het voor ons dan best weer wennen is als je meestal op kunstgras speelt en traint.”

Aanvaller Van Veen was weer duidelijk aanwezig en hij had geen geluk bij de momenten waar hij ‘de kop’ tegen het lederen monster kon drukken om deze tegen de Hoekse touwen te laten belanden. Trainer Van Heek wilde toch iets forceren en bracht daarom de vleugelaanvaller, en na dit seizoen vertrekkende Marin Onderwater, in de 83e minuut in het veld voor Rob Zandbergen. ,,Één minuut voor tijd zie ik die dekselse Van Veen met een ‘Bergkampje’ de doelman van Hoek verschalken, 0-1. Dat stiftje deed alle trouwe Hoek-supporters balen, maar ik dacht aan de drie punten in de knip voor de lange busreis terug naar Katwijk. Maar het liep uiteindelijk toch anders, tot groot plezier van alle thuissupporters”, gaf Messemaker eerlijk toe.

Eerste Hoek bij076 (Small)

In de extra tijd scoorde Guillaume Clinckemaillie van Hoek de verdiende gelijkmaker door de bal met een schitterende krul achter doelman Messemaker te laten belanden. Messemaker: ,,Ik moet eerlijk zeggen, ik heb uit respect voor deze wonderschone treffer geklapt voor deze gelijkmaker. Inwendig baalde ik enorm, want het zou anders de tiende wedstrijd zijn dat ik de ‘nul’ hield. Voor mij een persoonlijk record, maar daar heb ik nog acht wedstrijden voor en daar ga ik alles aan doen om dat record dit seizoen binnen te halen.”

Eerste Hoek bij070 (Small)

De eindstand van 1-1 na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter betekende dat spits Tjon-A-Njoek niet meer binnen de Hoekse lijnen was gekomen. Of hij zaterdag 12 maart weer in de frontlinie van FC Rijnvogels thuis tegen Deltasport staat, is aan Van Heek. Met dit gelijke spel komt FC Rijnvogels op 35 uit 18 en blijft derde, maar loopt wel een punt in op Noordwijk in na hun verlies deze zaterdag. Messemaker: ,,Gelukkig hebben onze achtervolgers Spijkenisse en Jodan Boys vandaag ook punten verloren. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen binnen FC Rijnvogels kijkt toch al uit naar de thuiswedstrijd zaterdag 2 april tegen koploper Quick Boys. Vorig jaren waren ruim drieduizend supporters bij deze Katwijkse derby op sportpark ‘De Kooltuin’ aanwezig. Daar doe je het toch voor.”

Maar eerst moet FC Rijnvogels zaterdag 12 maart thuis aantreden tegen het laag geplaatste Deltasport, twaalfde, mogelijk voor Messemaker dé kans om voor de tiende keer dit seizoen zijn doel schoon te houden.

Hoek – FC Rijnvogels 1-1 (0-0).

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope. Wijmer, Joey Zandbergen, Soomer, Bekooij, Van der Horst,  Van den Breggen, Rob Zandbergen (82. Onderwater), Beijersbergen en Van Veen.

Eerste Hoek bij085 (Small)

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten