Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Richard Guffens (Voorschoten’97) stopt ermee na dit seizoen

Drankenhandelleiden artikelbanner
ALV artikelbanner

Wat een merkwaardig (voetbal)jaar voor Richard Guffens. De aanvaller van Voorschoten’97 begon in een soepel draaiend team, dat voor zijn reis naar Centraal- en Zuid-Amerika op een vierde plaats stond. ,,Het periodekampioenschap lonkt”, stond zelfs in zijn verhaal d.d. 27 oktober. Na deze weergaloze trektocht keerde hij in februari terug om in zijn eerste de beste wedstrijd met rood van het veld gestuurd te worden. Dit in de uitwedstrijd bij Valken’68. Nu komt het nieuws dat hij stopt met prestatief voetbal.

,,De beslissing om te stoppen heb ik voor die rode kaart en de daarop volgende schorsing genomen. Het ridicule van het hele gebeuren bevestigde me nog wel eens dat ik de juiste beslissing heb genomen.” Guffens doelt hiermee op het lichte duwtje dat hij een Valken speler gaf. Hem werd de rode kaart voorgehouden en hij werd vervolgens voor maar liefst zeven wedstrijden buiten gesloten.

,,Absoluut belachelijk”, meent de spits. ,,Het beroep loopt nog en een speler en een bestuurslid van Valken hebben voor mij ontlastende verklaringen afgelegd. Ik ben benieuwd wat eruit rolt.” Terug dan maar naar de reden van zijn stoppen. ,,Simpel en kort gezegd: ik kom nooit meer op het niveau van voor mijn blessures. Dat is dermate teleurstellend en frustrerend dat ik er geen zin meer in heb.”

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner

In zijn glorietijd bij GHC dongen de hoofdklassers naar zijn handtekening. Hij ging naar Noordwijk, maar twee kruisbandscheuringen zorgden ervoor dat zijn voetbalcarrière aan diggelen ging. ,,Ik voetbal nu bij Voorschoten in de eerste klasse, maar met alle respect, dat is niet het niveau waarop ik had kunnen acteren. Dat vreet aan me. Bovendien is er het altijd sluimerende risico van nog een knieblessure. Dat zou onherstelbaar zijn en ook in mijn leven buiten het voetbal hele nare gevolgen hebben. Het is geen impulsieve beslissing en ik zeg met nadruk dat het niets met Voorschoten’97 te maken heeft. Mijn voetballoopbaan heeft niet gebracht wat het ooit beloofde. Dat is heel jammer, maar het is niet anders. Het is mooi geweest. Spelen in een vriendenteam op recreatief niveau is wel een optie. Veel van zijn oude GHC makkers spelen momenteel bij Leidsche Boys 2, dus wie weet. Guffens afscheid is nieuwe tegenslag voor Voorschoten’97, dat al van vier spelers hoorde dat ze zouden vertrekken.

OWN artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten