donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSJC slaat op juiste momenten toe tegen FC Boshuizen

SJC slaat op juiste momenten toe tegen FC Boshuizen

-

Nacompetitie- FC Boshuizen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale voor promotie naar de hoofdklasse. Na de 0-1 nederlaag thuis tegen SJC verloor de ploeg van Steef Roodakkers in Noordwijk met 4-2 na een boeiend en meeslepend voetbalgevecht. De Leidenaren verloren zo voor de derde keer dit seizoen van de zwartwitten. Toch kunnen Roodakkers en assistent-trainer Ronald van Wattum terugkijken op een prima seizoen, waarin IFC uiteindelijk net iets te sterk bleek en SJC dus andermaal dwars lag.

FC Boshuizen trad aan zonder Cristian Cabrera Ortega en de broers Neuteboom. Jesper viel nog wel in voor het slotstuk van de wedstrijd, maar was eigenlijk niet geheel fit. Broer Bart Jan zat met een blessure op de tribune. Centraal achterin werden daardoor Sean Armitage en Fouad Maachou geposteerd.

De bezoekers hadden een sterke start in huis. SJC werd vooral in de eerste twintig minuten vaak vastgepind op eigen helft en moest alle zeilen bijzetten om een snelle achterstand te voorkomen. Het eerste gevaar kwam van Mehmet Güngör. De buitenspeler krulde een bal net voorbij de verste paal, tot grote opluchting van Kevin Schelvis. Even later kwam Jermaine Fitz James door op de andere flank en zijn prima voorzet werd maar nipt tot hoekschop verwerkt.

SJC stelde daar weinig tegenover. Spits Sten Goosen werd veelvuldig gezocht en ook wel bereikt, maar gevaar voor Dennis van Rosendaal kwam er niet. FC Boshuizen kreeg na ruim een kwartier twee kansen in een tel tijd. Op een actie van Mike Bekooij kwam weer GĂĽngör vrij voor het doel. Eerst kwam hij tot een inzet die op de doellijn werd gekeerd en in de rebound kwam zijn poging op miraculeuze wijze tegen de paal terecht. Het was op dat moment een wonder dat de Leidenaren niet op voorsprong stonden. Roodakkers: ,,We waren tot, zo vind ik, een minuut of 35 heer en meester en speelden ze af en toe dronken. En toch ga je met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Het greintje geluk ontbrak, net zo als bij ons thuis.”

De ploeg van Kees Zethof kwam geleidelijk aan wel beter in de wedstrijd en had alle fortuin bij de 1-0. Dat was op dat moment eigenlijk het eerste Noordwijkse wapenfeit, maar het doelpunt van Dandy Steenvoorden was uiteraard wel goud waard voor de thuisploeg. Na wat gerommel in de Leidse defensie kreeg de aanvaller de bal onverwachts voor zijn voeten en vervolgens werd Van Rosendaal geklopt. Daarna kropen de geel-blauwen een keer door het oog van de naald. Een prima actie van Abbas al Tamimy leidde tot een schot, die maar net naast het Leidse doel verdween. De pas 18-jarige Kauze Nomen was even voor rust de reddende engel namens de gasten. Met 2-0 zou het wel klaar zijn geweest, maar de middenvelder voorkwam averij.

Na de rust werd het treffen nog levendiger dan het al was. Het tempo bleef onverminderd hoog aan weerszijden. Eerst punterde Martijn Walter net over, maar vervolgens kreeg de wedstrijd een andere wending. Michael Schouten brak door, penetreerde de zestien in en werd daar een halt toegeroepen door Juriaan van Duyn. De uitstekende arbiter Punt aarzelde geen moment en de bal ging op de stip. Schouten zelf voltrok het vonnis voor de 1-1.

Heel lang konden de Leidenaren niet genieten van de gelijke stand en de hoop op een ommezwaai in de wedstrijd. De net ingevallen Benji Broekhof ontsnapte even aan de aandacht en dat werd FC Boshuizen fataal: 2-1. Het duel leek daarmee beslist, want de marge bedroeg dus wederom twee goals over twee wedstrijden.

Niets bleek minder waar. FC Boshuizen weigerde te capituleren en trok vol ten aanval. De voor de geblesseerd geraakte Schouten ingekomen  Brayan Caicedo Mosquera, ook pas twintig lentes jong, had een heerlijke actie in huis op links en zijn voorzet werd prima verlengd tot bij Rick Arnoldus, die geen moment aarzelde om verwoestend uit te halen: 2-2.

Het druk bezochte duel- er waren pakweg 600 toeschouwers afgekomen op de boeiende tweestrijd- kon vanaf dat moment alle kanten op en iedereen ging er voor zitten. Waar FC Boshuizen dacht aan een positief resultaat, kwam er razendsnel weer een Noordwijks antwoord. Mike Verhoek kopte snoeihard de 3-2 binnen en dat bleek de beslissing van de wedstrijd. Het moet gezegd; de Leidenaren gaven niet op. Maar de tijd werkte in het voordeel van SJC en de ploeg die het zo uitstekend deed vanaf de winterstop kon uiteindelijk profiteren van de ruimte en een presentje van Lars van Bommel voor de 4-2. Een foutieve pass van de anvaller werd door weer Broekhof in dankbaarheid afgenomen en daarmee was de strijd definitief gestreden. SJC mag door naar de finale en FC Boshuizen zal ook volgend seizoen uitkomen in de eerste klasse.

Roodakkers was na afloop zwaar teleurgesteld, maar ook nuchter. ,,We hadden op 0-1 of 0-2 moeten komen gezien het spelbeeld. In die sterke fase hebben we onszelf niet beloond. Enkele spelers hadden moeten opstaan bij ons, maar dat gebeurde niet. Veel andere spelers hebben het wel uitstekend gedaan. Ik heb gezien dat we een kans hebben laten lopen om de finale te halen. Toch kan ik niet anders dan tevreden seizoen over het gehele seizoen. We zijn gekomen tot een fantastisch puntenaantal, maar zelfs dat was niet genoeg. Nu waren we weer dichtbij en zat het er echt in over twee wedstrijden, maar het mocht niet zo zijn. Al met al hebben we veel positiefs laten zien en hebben we het Leidse voetbal ook kleur kunnen geven. Heel jammer dat de beloning is uitgebleven, maar we gaan op deze voet verder.”

Opstelling SJC: Schelvis, Sloos (84. Veenvliet), Verweij, Verhoek, Van Heijningen, Walter (78.Barkel), Van Duijn, Van der Zalm, Al Tamimy, Goosen (56.Broekhof), Steenvoorden.

Opstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Fitz James, Maachou (75. J.Neuteboom), Armitage, Kluivers, Arnoldus, Schouten (62. Mosquera), Nomen, Van Bommel, Bekooij, Güngör.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read