dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseStephan van der Niet (Voorschoten’97 za): ,,We waren te wisselvallig!”

Stephan van der Niet (Voorschoten’97 za): ,,We waren te wisselvallig!”

-

Gelukkig verrijken de meeste trainers en selectiespelers voor de start van de voetbalcompetitie de  websites en clubbladen met rake teksten als ‘We gaan zeker voor een periodetitel’, ‘We mogen gerust de lat voor onszelf hoog leggen’ en ‘Met deze uitgebalanceerde selectie moet het dan eindelijk gaan lukken.’ Als we dan met zo’n selectiespeler van Voorschoten’97 uit de zaterdag eerste klasse B op het afgelopen seizoen terugblikken dan is er zeker wel wat uitleg nodig. Gelukkig was doelman Stephan van der Niet bereid om uitgebreid met uw verslaggever terug te blikken en… vooruit te kijken.

Van der Niet: ,,Er was zeker meer uit te halen dan deze zesde plek. We hoopten op meer en verwachtten het ook, maar na de winterstop lukte het gewoon niet meer. Daardoor was onze laatste hoop, lang meedoen voor de derde periodetitel ook redelijk rap in rook opgegaan. Het was zo grillig, ondanks deze prima selectie. Wat te denken van die memorabele uitwedstrijd tegen ’s Gravenzande? Tien minuten voor tijd staan we op 0-1 en in de 97e minuut was na enige strafschoppen de nederlaag definitief met een 2-1 eindstand. Persoonlijk denk ik er ook met een gekleurd gevoel aan terug. Lees anders het verhaal van Richard Guffens over deze pot maar eens terug op jullie website. En bij Nootdorp uit hebben we onszelf ook tekort gedaan, qua spelbeeld hadden we een 4-0 verlies niet verdiend.”

In deze eerste klasse B waren het de lagere teams die in de derde periode van hoger geplaatste clubs ineens punten gingen pakken. ,,Vooraf had ik Zwaluwen’30 hoger ingeschat dan hun uiteindelijk behaalde vierde plek. Maar kijk ik naar onze selectie dan was de aanwezigheid van die Guffens heel belangrijk. We konden hierdoor beter en makkelijker ons eigen spelletje spelen. Maar zeker ook verdediger Steven Knijnenburg wil ik niet onvermeld laten. En als ik zie hoe Richard Bakker en Bob den Hollander zich hebben ontwikkeld, gaaf hoor! Ik heb zelf ook best een apart seizoen achter de rug wat varieerde van basisspeler, reserve in de dug-out, weer basisspeler, afwezig door mijn werk tot en met geschorst door een rode kaart. Maar zo is het gewoon gelopen”, aldus de Voorschoten’97-doelman.

Op deze website onder het kopje ‘Transfers’ (of spelerscarrousel) is het aantal nieuwe- en vertrekkende spelers te zien bij deze zaterdagtak van Voorschoten’97. Van der Niet: ,,En er vertrekken spelers om uiteenlopende redenen, dat is nu eenmaal zo. Maar er staat, als ik zo de namen zie, weer een goede en brede selectie met veel onderlinge competitie klaar voor komend seizoen. En dat moet ook, dat houdt mij als doelman in mijn komende negende seizoen ook extra scherp. Weet je, veel spelerswisselingen waren al gemaakt en bekend voordat de trainerswissel bij ons wereldkundig werd gemaakt.”

Stephan van der Niet (Small)

De trainer Dick-Jan Ente had met de laatste wedstrijd thuis tegen Nootdorp, waar met een 2-1 zege revanche werd behaald op de eerdere 4-0 nederlaag, de selectie voor het laatst onder zijn hoede. Hij wordt opgevolgd door André L0urens, de voormalige trainer van Forum Sport. ,,Er moet nog een kennismaking van de nieuwe selectie met hem volgen en dan horen we wel meer over zijn aanpak en werkwijze. Het belangrijkste is dat we met veel nieuwkomers gewoon een compleet nieuw team hebben, dus moeten we er snel een eenheid van smeden. Dan moeten er zeker kansen voor ons liggen in het komende voetbalseizoen”, aldus de immer fanatieke en ervaren doelman.

Het standaardteam van de zaterdagtak wordt met alle mutaties, als het aan Van der Niet ligt, een ‘Voorschoten’97 2.0’. We gaan het zeker volgen met L.A.V. of het lukt om beter te scoren dan de huidige zesde plek met 37 uit 26 (48-41). Want met het vertrek van topscorer Jim van der Krogt (14) naar Noordwijk en doelpuntenmakers Bas Beijersbergen (7) naar FC Boshuizen en Richard Guffens (5) die stopt, liggen er stevige uitdagingen voor hun nieuwe opvolgers. Trainer Lourens, in het verleden al zijn sporen verdiend bij het inpassen van de eigen jeugd bij het standaardteam, zal zijn keuzes gaan maken en er moet dus worden gebikkeld voor een basisplaats.

Van der Niet: ,,Bel me in juni 2017 maar weer op voor een terugblik op het komende seizoen. Dan hoop ik dat ik niet weer die twee woorden moet benoemen die het beste nu het afgelopen voetbalseizoen voor ons typeerden… ‘te wisselvallig’.”

Voorschoten’97 (za) in cijfers:

Totaal: 26-37-48-41 (6e)

Thuis: 13-23-22-17 (6e)

Uit: 13-14-26-24 (9e)

Thuis niet gescoord: 2x

Uit niet gescoord: 2x

Thuis de nul gehouden: 2x

Uit de nul gehouden: 2x

Grootste overwinning thuis: 3-1 tegen ‘s-Gravenzande en 2-0 tegen WV-HEDW

Grootste overwinning uit: 1-7 tegen Volendam en 0-6 tegen Alexandria’66

Grootste nederlaag thuis: 1-2 tegen ARC en 1-2 tegen Argon

Grootste nederlaag uit: 5-1 tegen CSW en 4-0 tegen Nootdorp

Topscorer: Jim van der Krogt, 14 goals

Beste speler volgens spelersklassement: Richard Bakker, 21 punten (7e)

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read