HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTopper onbeslist aan de Boshuizerkade

Topper onbeslist aan de Boshuizerkade

-

Eerste klasse B (zondag)- Er kan er maar een kampioen worden en wie dat zal gaat zijn in 1B is nog volstrekt onduidelijk. IFC had FC Boshuizen een uppercut kunnen geven of FC Boshuizen had de rollen met de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kunnen omdraaien. Er kwam geen winnaar aan de Boshuizerkade (2-2) en die uitslag deed wel recht aan de onderlinge verhoudingen. Wel speelde IFC makkelijker, maar veel meer kansen dan de Leidse ploeg kreeg het niet. De spanning loopt verder op tussen de twee teams die ver boven de rest uitsteken.

Het was druk in Leiden-Zuidwest. Het weer werkte mee en de belangstellenden wilden kennelijk ook weten hoe de twee topploegen zich hielden ten opzichte van elkaar. Het werd geen teleurstellende middag, hoewel de eerste helft meer tot de verbeelding sprak dan de tweede rondgang. Na rust was het meer spannend dan goed, voor de pauze lieten de ploegen zien waarom de andere elf clubs slechts figureren.

De thuisploeg kende een droomstart. Via middenvelder Cristian Cabrera Ortega werd het 1-0. De droge knal van even buiten de zestien was Bas van Zee te machtig. Daarna boeide het duel tot aan de rust. De Leidenaren lieten de opponent de bal en IFC, geheel in het zwart gekleed,  toonde zich ook wat balvaster. De thuisploeg moest dan ook alle zeilen bijzetten en loerde op de uitbraak met de twee snelle buitenspelers. Acht minuten voor rust kwam er balans. Yoeri Rombouts, clubtopscorer en sowieso goalgetter in deze klasse (tot aan dit duel 18 treffers, red.), rondde fraai af met een volley na een voorzet vanaf links. Even eerder was de nummer negen al dichtbij de gelijkmaker geweest. In de stand kwam geen verandering meer en dus kon het nog alle kanten op.

Na de pauze was er sprake van meer balverlies, te weinig rust in het spel en teveel individuele acties. IFC nam weer het heft in handen, maar werd ook niet echt gevaarlijk. Vooral Sean Armitage was een belangrijke schakel in defensief opzicht bij de blauwgelen. Kansen bleven uit, maar de spanning vergoedde wel veel. Een minuut of twintig voor tijd kwam de formatie van Steef Roodakkers weer aan de leiding. Bart Jan Neuteboom onderschepte, vond Mehmet Güngör en de buitenspeler had een prima voorzet in huis waartegen Mike Bekooij zijn hoofd kon zetten. De spits bracht zijn ploeg zo overtuigend op voorsprong.

Het Leidse feestje duurde echter amper twee minuten. Dit keer kreeg aanvoerder Danny Slingerland en afgemeten voorzet en zijn kopbal was even ferm als die van Bekooij. Dennis van Rosendaal was kansloos. Dat was de doelman even later niet toen de ingevallen Frits Paap van dichtbij intikte. Het bleef zo bij 1-1, waarmee de nummer twee wel iets meer tevreden kon zijn. Meer zat er eigenlijk niet in, hoewel Bekooij voor de pauze nog wel een grote kopkans had gehad vanuit een corner. Zo is er dus nog niets beslist en blijft ongewis of de titel naar FC Boshuizen gaat of IFC, dat nog steeds een punt voorsprong koestert ten opzichte van de uitdager.

Beelden en interviews van dit duel volgen morgen!!!!!