Tweede klasse nu toch echt dichtbij voor Valken’68

Hoofdklasse en eerste klasse Valken '68
Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

In de drieluik met CSW en WV-HEDW kwam het goed met Valken’68. Rechtstreekse degradatie werd afgewend en de ploeg uit Wilnis werd het kind van de rekening. Bij de start van de echte nacompetitie kreeg de ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen echter een ferme tik op de neus. In Valkenburg won BVCB met 2-4 en daardoor dreigt nu wel een aftocht voor de geelroden. Vriend en vijand waren het er over eens dat de zege toekwam aan de ploeg uit Bergschenhoek. Bij rust was het nog 1-1 op ’t Duyfrak.

In de eerste helft bracht Mike van der Steen de 0-1 op het scorebord na een fantastisch schot van afstand. Het werd nog wel gelijk na een ongelukkige handsbal van de bezoekers in de zestien en een benutte strafschop van Sven Boonstoppel. Dat nam niet weg dat BVCB de touwtjes regelmatig in handen had.

Na de pauze nam BVCB voor de tweede keer een voorsprong. Nu viel een afstandsschot van Rob Rutten als een granaat binnen bij de thuisploeg. Het werd zelfs nog donkerder voor de huidige eersteklasser, na de tweede treffer van Rutten. Kort daarop scoorde de nummer twee uit 2D in eigen doel na een voorzet van Boonstoppel. Bijna kwam Valken’68 nog toch de gelijkmaker, maar de paal stond lelijk in de weg voor alweer Boonstoppel. Uiteindelijk werd de marge toch weer naar twee opgekrikt na defensief gepruts bij de gastheer. Dit was ruim een kwartier voor tijd. Valken’68 kon daarna geen vuist meer maken.

Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Komende zaterdag volgt de return en zal Valken’68 een ander gezicht moeten laten zien om eventueel nog aanspraak te mogen maken op de volgende ronde. Wanneer dit niet lukt zullen de Valkenburgers alsnog degraderen en zich op moeten gaan maken voor onder meer DoCoS en UVS.

Een uitgebreid wedstrijdverslag volgt morgen!

 

OWN artikelbanner
Brasserie meelfabriek